dinsdag, 23 juli 2024
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZaterdagGrot vrijgesproken voor rode kaart tegen Rijnsburg

Grot vrijgesproken voor rode kaart tegen Rijnsburg

Sherwin Grot is vrijgesproken voor zijn rode kaart tegen Rijnsburgse Boys. De aanvaller van IJsselmeervogels werd eraf gestuurd na een opstootje met Joël Tillema. Het schikkingsvoorstel was nog zes duels, maar de tuchtcommissie heeft de voormalig speler van GVVV en Kozakken Boys vrijgesproken.

Opstootje in de doelmond

In de wedstrijd op De Westmaat ging het mis na een forse overtreding van Rachid El Yakoubi op Ali Akla. er in de doelmond een opstootje. Hierbij waren in ieder geval Grot en Tillema bij betrokken, zo oordeelde scheidsrechter Derya Serik met zijn assistent. Na enig overleg werd besloten dat Grot hiervoor bestraft moest worden met een rode kaart. Tillema ontving een gele prent. Op foto’s (zie hierboven) was de handtastelijkheid duidelijk zichtbaar.

Overtreding niet bewezen

Aan de hand van de strafcode die Serik had ingevuld werd er een schikkingsvoorstel naar Grot gestuurd van zes wedstrijden. IJsselmeervogels en de aanvaller gingen hier niet mee akkoord, waardoor de tuchtcommissie zich erover moest buigen. Op basis van verkregen verklaringen is door de commissie niet bewezen dat de ten laste gelegde overtreding begaan was. Afgelopen weekend ontbrak Grot tegen ODIN’59, maar aanstaande zaterdag kan hij dus wel weer spelen tegen FC Rijnvogels.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD