Volg ons
Sherwin Grot IJsselmeervogels Joel Tillema Rijnsburgse Boys

Derde Divisie Zaterdag

Grot vrijgesproken voor rode kaart tegen Rijnsburg

Grot vrijgesproken voor rode kaart tegen Rijnsburg

Sherwin Grot is vrijgesproken voor zijn rode kaart tegen Rijnsburgse Boys. De aanvaller van IJsselmeervogels werd eraf gestuurd na een opstootje met Joël Tillema. Het schikkingsvoorstel was nog zes duels, maar de tuchtcommissie heeft de voormalig speler van GVVV en Kozakken Boys vrijgesproken.

Opstootje in de doelmond

In de wedstrijd op De Westmaat ging het mis na een forse overtreding van Rachid El Yakoubi op Ali Akla. er in de doelmond een opstootje. Hierbij waren in ieder geval Grot en Tillema bij betrokken, zo oordeelde scheidsrechter Derya Serik met zijn assistent. Na enig overleg werd besloten dat Grot hiervoor bestraft moest worden met een rode kaart. Tillema ontving een gele prent. Op foto’s (zie hierboven) was de handtastelijkheid duidelijk zichtbaar.

Overtreding niet bewezen

Aan de hand van de strafcode die Serik had ingevuld werd er een schikkingsvoorstel naar Grot gestuurd van zes wedstrijden. IJsselmeervogels en de aanvaller gingen hier niet mee akkoord, waardoor de tuchtcommissie zich erover moest buigen. Op basis van verkregen verklaringen is door de commissie niet bewezen dat de ten laste gelegde overtreding begaan was. Afgelopen weekend ontbrak Grot tegen ODIN’59, maar aanstaande zaterdag kan hij dus wel weer spelen tegen FC Rijnvogels.

Advertentie
Advertentie

Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Derde Divisie Zaterdag