Volg ons
Sherwin Grot IJsselmeervogels Joel Tillema Rijnsburgse Boys

Derde Divisie Zaterdag

Grot van IJsselmeervogels mogelijk zes duels geschorst

Grot van IJsselmeervogels mogelijk zes duels geschorst

Sherwin Grot hangt een schorsing van zes duels boven het hoofd. De aanvaller van IJsselmeervogels kreeg afgelopen week in de thuiswedstrijd tegen Rijnsburgse Boys een rode kaart, na een opstootje met Joël Tillema. Update: Inmiddels heeft IJsselmeervogels bekend gemaakt dat speler en club niet akkoord gaan met het schikkingsvoorstel.

Hoofdrol voor Grot

Na een harde overtreding van Rachid El Yakoubi op Ali Akla bij de zijlijn ontstond er in de doelmond een opstootje. Hierbij waren in ieder geval Grot en Tillema bij betrokken, zo oordeelde scheidsrechter Derya Serik met zijn assistent. Na enig overleg werd besloten dat Grot hiervoor bestraft moest worden met een rode kaart. Tillema ontving een gele prent. Kort daarvoor had Grot nog wel voor de gelijkmaker gezorgd. Overigens kostte de rode kaart van Grot IJsselmeervogels niet de overwinning, want een paar minuten na zijn vertrek maakte Bryan Burgerhout de winnende goal.

Zes duels toekijken

Als het aan de aanklager van de KNVB ligt moet Grot zes wedstrijden toekijken. Grot en IJsselmeervogels hebben nog niet laten weten of ze in beroep gaan tegen het schikkingsvoorstel. Mocht Grot zich bij de straf neerleggen, dan kan hij 15 oktober pas weer in actie komen voor de Rooien. Tegen Scheveningen kan trainer Sandor van der Heide weer een beroep doen op de aanvaller.

Update: IJsselmeervogels en Grot gaan niet akkoord met de eis van de aanklager. Club en speler zijn het niet eens met de eis van zes wedstrijden schorsing en gaan daarom in beroep tegen het voorstel.

Advertentie
Advertentie

Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Derde Divisie Zaterdag