woensdag, 17 april 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieGroninger toch trots: "Fantastisch met kleine groep"

Groninger toch trots: “Fantastisch met kleine groep”

HHC Hardenberg is uiteindelijk één punt tekort gekomen voor de titel in de Topklasse Zaterdag. Daarmee was er toch een pijnlijk afscheid voor trainer Marcel Groninger, want de 0-1-zege bij Katwijk bleek niet voldoende doordat ook Excelsior Maassluis wist te winnen. Groninger gaat na de zomer aan de slag bij FC Groningen.

De blubber gevochten

“In de rust waren we kampioen”, lacht Groninger als een boer met kiespijn bij HHC TV. “Na afloop weet je eigenlijk niet wat je moet zeggen tegen de jongens. Ik heb gezegd dat ik opnieuw een team heb gezien met hoofdletters t e a m. En iedere keer blijkt dat als je dat voor elkaar hebt, kun je ver komen. Katwijk was beter, maar alleen met voorzetten en afstandsschoten. En iedere keer in de handen van Sander Danes. Wij hebben zelf heel weinig gecreëerd, maar iedereen heeft zich de blubber gevochten.”

Kater valt nog mee

Overigens hoorde Groningen pas laat over de tussenstand van Excelsior Maassluis. “Ik hoorde pas vijf minuten voor tijd dat het 0-1 was, ik dacht dat het nog altijd 0-0 was. De klap kwam voor mij dus pas op dat moment.” Hij wist het snel te verwerken. “De kater valt op zich nog mee. Ik vind het hartstikke vervelend dat we geen kampioen zijn geworden. Vooraf wist je dat er flink wat voorwaarden waren om het mogelijk te maken. Misschien word ik vannacht wakker met gedachte ‘hadden we maar gewonnen van Lisse, of DVS thuis of Katwijk thuis na 2-0 voor. Toch hebben we gewoon een fantastisch seizoen gehad met een hele kleine groep. Weer beter dan vorig jaar, er zijn het hele seizoen nul problemen geweest in de groep en we hebben nog een mooi toetje met de bekerfinale. Dan gaan we dat heel goed afsluiten.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD