woensdag, 17 april 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieGroepsgevoel is terug na trainerswissel: HHC wil rode lantaarn kwijt

Groepsgevoel is terug na trainerswissel: HHC wil rode lantaarn kwijt

HHC Hardenberg ontsloeg in de afgelopen week trainer Joseph Oosting en die diende het estafettestokje over te geven aan Gert Jan Karsten, die zichzelf voorlopig interim-manager mag noemen. In gesprek met TweedeDivisie.org vertelt Jorn Kremer, de jonge middenvelder die de winnende goal maakte in de afgelopen wedstrijd van HHC tegen Jong Twente, over de trainerswissel én het aankomende duel met Jong Vitesse.

Géén verschil van dag en nacht

Er is zeker geen verschil van dag en nacht tussen de werkwijzen van Karsten en zijn voorganger Oosting, legt Kremer uit. “Elke trainer hanteert een andere manier van werken, maar of er echt een verschil is… ik weet het niet, ze hebben allebei in ieder geval een erg aanvallende stijl qua spelen. Dus wat dat betreft, nee, ik geloof niet dat daar ongelooflijk veel verschil tussen zit.”

Tegen Twente werd er echter wel iets behoudender gespeeld om zekerheid in te bouwen. De spelers van HHC werden na de wisseling van de wacht ook gelijk onderworpen aan een conditietest. Een trainingsachterstand? “Nee, dat was gewoon een nulmeting van de nieuwe trainer. Joseph had met ons al een programma gedaan en Gert Jan heeft zo zijn eigen methode en hij wilde weten hoe wij ervoor stonden. Vandaar dat we eigenlijk die nulmeting hebben gedaan, zodat hij daarop verder kan bouwen.”

Een trainer wordt nooit ontslagen als je alles wint

Voorlopig vertoeft HHC nog altijd op de laatste stek van de Tweede Divisie, maar als het aan Kremer ligt wordt de rode lantaarn zeer binnenkort overgegeven. “Ik hoop het. Als we net zo compact blijven spelen als tegen Jong Twente, echt als grote groep weer… Dat was voor de trainerswissel misschien een beetje weg, maar in Hengelo was het weer wél te zien. Dan denk ik eerlijk gezegd wel dat daar verandering in gaat komen. Het gevoel is goed en deze overwinning versterkt dat alleen maar.” Dat betere groepsgevoel komt volgens de middenvelder niet per se op het conto van Karsten. “Een trainer wordt nooit ontslagen als je alles wint. Zoiets wil je wel forceren, maar of dat echt door trainerswissel  komt, dat weet ik niet.”

HHC laat die laatste plaats achter zich

In het aankomende weekend speelt HHC tegen Jong Vitesse en is het zaak er weer vól voor te gaan. “Dat is ook weer een beloftenelftal. Jonge ploeg, jonge jongens, ze willen graag voetballen. Ze staan iets hoger dan Twente, maar wij moeten gewoon hetzelfde spel laten zien. Compact, sterk als team spelen en dan denk ik dat we ook daar weer een overwinning uit kunnen halen. Goed, dat moeten wij op dit moment eigenlijk tegen elke tegenstander doen: als team blijven spelen en dicht bij elkaar blijven.”

Als laatste geeft Kremer aan dat hij wel snapt dat de beloftenteams van de bvo’s zo nu en dan aantreden met spelers van het eerste elftal, zoals Fred Friday bij AZ. “Die willen hun beloften op een hoog niveau laten spelen, of in ieder geval dan op een redelijk hoog niveau. Natuurlijk is het weleens vervelend als er spelers uit het eerste meedoen, omdat die vaak toch wat beter zijn, maar ik snap wel dat ze dat willen.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD