dinsdag, 16 april 2024
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZondagVOORBEREIDING | Groene Ster kan buurman Roda JC goed bijbenen

VOORBEREIDING | Groene Ster kan buurman Roda JC goed bijbenen

RKSV Groene Ster heeft afgelopen dinsdagavond het seizoen ingeluid met een nipte nederlaag in een oefenwedstrijd tegen Roda JC. De profs uit Kerkrade kwamen op voorsprong, maar na rust kwamen de groen-witten op gelijke hoogte. Hoewel Roda JC als nog won, was het geen gemakkelijke avond voor de Limburgse profs.

Op een goed gevuld sportpark Pronsebroek in Heerlerheide kwam het tot een Zuid-Limburgs onderonsje tussen derde divisionist Groene Ster en eerste divisionist Roda JC. Dat veel Limburgers van de gelegenheid gebruik maakten om beide teams te zien spelen, is geen verrassing. Het was voor Groene Ster de eerste mogelijkheid om de kunsten te laten zien. Daarnaast speelde het tegen de grote broer, die veelal door de achterban van de groen-witten in de eerste divisie gesteund wordt.

Het was Mart Remans die het openingsdoelpunt mocht maken voor Roda JC in Heerlerheide. Wie dacht dat de geel-zwarten na de rust meer gas zouden gaan geven, had het mis. Vlak na de rust was het Thom Vluggen die de gelijkmaker op het scorebord mocht aantekenen. Anisse Brrou zorgde er uit eindelijk voor dat de geel-zwarten als nog met de overwinning aan de haal gingen in de vriendschappelijke derby. Ondanks het 1-2-verlies kan Groene Ster verder bouwen na deze goede eerste oefenwedstrijd.

RKSV Groene Ster begon anderhalve week geleden met de eerste training, die werd geleid door assistent-trainers Diego Jongen en Armand Mingelers. Dit seizoen debuteren de Heerlenaren in de Derde Divisie van het zondagvoetbal, nadat men vorig seizoen het kampioenschap opeiste in de Hoofdklasse B. Met de komst van Tim Blättler, Kjell Knops, Lennart Quaden, Emircan Cepni en Zaid Akachar probeert Groene Ster een goede indruk achter te laten in de Derde Divisie. Wellicht komt er nog een speler bij, want op het moment is Sarda Golzarian nog op proef bij de Limburgers.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD