donderdag, februari 2, 2023
Lucky Block Casino
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZondagGroene Ster-aanvoerder Maikel van Kesteren na bekersensatie tegen VVV: ‘Dit was de...

Groene Ster-aanvoerder Maikel van Kesteren na bekersensatie tegen VVV: ‘Dit was de stunt van de week’

Groene Ster wist zich woensdagavond in heel Nederland op de voetbalkaart te zetten door op het eigen sportcomplex eredivisionist VVV-Venlo na strafschoppen uit het bekertoernooi te gooien. Aanvoerder Maikel van Kesteren speelde in de reguliere speeltijd een hoofdrol in de winnende formatie, hij verdiende een strafschop en schoot op fraaie wijze de tweede treffer van Groene Ster binnen.

Breekpunt
,,Wij stonden organisatorisch goed tegen VVV Venlo. In de competitie hebben wij ook al bewezen dat wij tot nu toe maar weinig tegentreffers incasseren en erg gevaarlijk kunnen zijn in de counter. In de eerste helft hadden wij weinig de bal, maar in de counter hadden wij de beste kansen. Het spelverloop gaf steeds meer vertrouwen in een goed resultaat. Na een uur spelen kreeg VVV Venlo een penalty na een wat ongelukkige handsbal van ons waardoor wij op achterstand kwamen. Gelukkig werd ik niet lang na deze achterstand, in het strafschopgebied van de tegenstander, tegen de hak aangetikt, waardoor ik samen met mijn tegenstander viel. Wij kregen daarvoor ook een strafschop en maakten gelukkig snel de 1-1. Dit was een belangrijk moment, omdat wij vanaf dat moment weer volop in de wedstrijd zaten en onze manier van spelen konden voortzetten. We hoefden door de snelle gelijkmaker niet aanvallender te gaan spelen, waardoor we de ruimtes klein konden houden”, aldus Van Kesteren tegenover Voetbal247.

Voorsprong
Met nog zes minuten op de klok kwam Groene Ster aan de leiding (2-1) door een fantastische treffer van Van Kesteren. ,,Ik ben stijf rechts en schoot de bal binnen met mijn linkervoet. Het was natuurlijk een mooi moment om in zo’n belangrijke wedstrijd met zoveel publiek, tegen een eredivisieclub een doelpunt te maken. Bovendien waren nog maar zes minuten te spelen. VVV-Venlo maakte in de blessuretijd toch nog de gelijkmaker en toen leek mijn doelpunt niet meer zoveel waard te zijn. Nadat VVV de 2-2 maakte en wij verlenging moesten spelen, was de kans groot dat we op basis van conditie dan toch nog onderuit zouden gaan. Ons team bleef echter vechten en gaf nauwelijks iets weg. Gelukkig wisten we uiteindelijk de strafschoppenserie te halen en alsnog te winnen.”

Stunt van de week
VVV-Venlo begon als uitgesproken favoriet aan de confrontatie met Groene Ster. Dat liep echter allemaal anders. De Limburgse amateurvereniging kreeg na de stunt landelijke aandacht in de media. ,,Iedereen praat nu over Groene Ster. Ieder jaar zijn er wel verrassingen in de KNVB Beker. Dat wij winnen van een club uit de Eredivisie mag natuurlijk wel een echte verrassing genoemd worden als je kijkt naar het verschil in divisies en naar de begroting. Dit was zeker de stunt van de week volgens mij. Ploegen uit de Tweede Divisie die wedstrijden winnen van een ploeg uit de Eerste Divisie is wat dat betreft toch minder een verrassing te noemen. Groene Ster uit Heerlerheide speelt dit seizoen pas voor het eerste seizoen in de derde divisie en is door de winst op eredivisionist VVV-Venlo deze week echt op de kaart gezet.”

Ajax, Feyenoord of PSV
Van Kesteren en Groene Ster kijken met spanning uit naar de loting. Vanzelfsprekend heeft de aanvoerder wel een voorkeur voor de komende confrontatie.  ,,Wij kijken uit naar de loting voor de volgende ronde die a.s. zaterdag plaats zal vinden. Wij hebben met Groene Ster nu vaak mee mogen doen met de KNVB Beker en de laatste jaren hebben wij steeds het geluk gehad dat wij een thuiswedstrijd mochten spelen. Ik hoop op Ajax, Feyenoord of PSV, maar wederom een thuiswedstrijd met veel publiek, tegen een tegenstander waar je kans maakt nog een ronde verder te komen, zou natuurlijk ook mooi zijn. Maar wij blijven zeker met beide benen op de grond staan, ook na deze mooie overwinning.”

Competitiewedstrijd
Zondag staat er ‘gewoon’ weer een competitiewedstrijd op het programma voor Groene Ster. De Limburgers moeten op bezoek bij ADO’20. De vraag is of iedereen op tijd hersteld zal zijn van de slijtageslag tegen VVV-Venlo. ,,Vorig seizoen werden wij in de beker uitgeschakeld door SC Heerenveen terwijl wij toen eerst op voorsprong gekomen waren. Toen hebben wij ook alles gegeven en verloren wij direct daarna een competitiewedstrijd tegen Unitas met 0-4, terwijl we kampioen werden. Nu zijn wij ook diep gegaan tegen VVV en weten wij dat we zondag bij les moeten zijn tegen ADO’20. Het is ook nog eens een lange reis voor ons dus wij zijn extra gewaarschuwd. De Derde Divisie van het zondagvoetbal vind ik een sterke competitie, met veel ploegen die niet veel voor elkaar onder doen. Het vertrouwen in een goede afloop is er zondag zeker, want wij weten ook wat onze kwaliteiten zijn”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

Live Games Sidebar

RECENT TOEGEVOEGD