dinsdag, 5 december 2023
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZondagGroene Ster-aanvaller loopt met twee vrienden 100 kilometer voor het goede doel

Groene Ster-aanvaller loopt met twee vrienden 100 kilometer voor het goede doel

Swen Cornelissen is een van de voetballers uit de top van het amateurvoetbal die al maanden wacht op de herstart van de competitie. De aanvaller van Groene Ster miste de fysieke inspanning en besloot met twee goede vrienden zelf het helft in handen te nemen. Op vrijdag werd vanuit vanuit Nijmegen gestart met een voettocht van 100 kilometer en dit alles om geld in te zamelen voor het goede doel, de Wensulance.

De voetballer van Groene Ster maakt de tocht samen met zijn vrienden Amar Delic en Sjoerd van Mulken. Tegenover Voetbal247 gaf hij uitleg over het waarom van deze wandeltocht die op zondagmiddag moet eindigen in Sittard. ,,Omdat het voetbalseizoen er helemaal uit gegooid werd was ik echt toe aan een nieuwe fysieke uitdaging. Na het veel thuiszitten kwam ik op het idee om een groot stuk te gaan wandelen voor het goede doel. Daarna heb ik twee vrienden van mij gevraagd om mee te doen en die waren direct enthousiast”, aldus Cornelissen.

De aanvaller van Groene Ster benadrukte dat het niet alleen de lange afstand is wat een uitdaging zal zijn, maar ook hetgeen men met zich mee moet dragen. Dit alles staat echter in de schaduw van waarvoor men deze tocht gestart is. ,,We hebben ons twee weken voorbereid op deze tocht. Naast het wandelen hebben we ook ieder een rugzak bij met onze spullen, zoals een eigen tentje, slaapzak en een matje om op te liggen. Al met al bagage van ongeveer dertien kilo. Op zaterdagavond zaten wij op 80 kilometer en hebben we onze laatste overnachting. Zondag nog 25 kilometer en dan zit het er op. Op dit moment staat de teller wat betreft het bedrag dat gestort is door deze actie voor de Wensulance op bijna 3000 euro.”

Doneren voor deze actie is nog mogelijk tot en met zondag 17 januari 2021 00:00 uur. Via deze link kun je meer over het verhaal achter de wandeling lezen.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD