vrijdag, december 3, 2021
HomeDerde DivisieDerde Divisie ZaterdagGrensrechter wil QR-code niet tonen, wordt geweigerd en dreigt met afgelasting

Grensrechter wil QR-code niet tonen, wordt geweigerd en dreigt met afgelasting

Een merkwaardig voorval voorafgaand aan de Derde Divisie-wedstrijd tussen FC Lisse en Sportlust ’46. Toen een grensrechter geen QR-code kon tonen, werd hij geweigerd bij de bestuurskamer van FC Lisse waar hij met zijn arbitragekompanen een kop koffie wilde drinken. Volgens RTV Utrecht dreigde de arbitrage vervolgens het duel af te gelasten.

,,Radio M Utrecht-verslaggever Arnold Schenk volgde de wedstrijd in de Derde Divisie. Volgens Schenk keken de bestuursleden van FC Lisse elkaar vreemd aan toen een van de leden van het arbitrale trio (een scheidsrechter en twee grensrechters) toegang tot de bestuurskamer eiste zonder zijn coronapas te laten zien. “Zo van, wat is dit nu? Dit kan toch niet waar zijn, dachten ze.” Toen de arbiter te horen kreeg dat hij buiten moest blijven, dreigde hij dat de wedstrijd zou worden afgelast.”

FC Lisse besloot daarop door de bocht te gaan, het trio kreeg koffie en het duel kon doorgaan. De KNVB stelt dat er sprake is van een misverstand. De bond stelt tegenover de regionale omroep dat er voor KNVB-scheidsrechters een uitzondering wordt gemaakt. Ze hoeven geen QR-code te tonen om een sportcomplex en de binnenruimtes, zoals de bestuurskamer, in te mogen, aldus de omroep. Die uitzondering is echter op de website van de Rijksoverheid nergens te verifiëren.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

VOETBALSHIRTS