Volg ons

Tweede Divisie

Katwijks goudhaantje Van Dam: ‘Dit was het belangrijkste eerste balcontact uit mijn carrière’

Katwijks goudhaantje Van Dam: ‘Dit was het belangrijkste eerste balcontact uit mijn carrière’

Er hangt een bizarre statistiek aan de winnende treffer van Katwijk-invaller Michiel van Dam tegen Jong Almere City. Het beslissende tikje over de doellijn na de vrije trap van Norair Mamedov was niet alleen het eerste balcontact van de ervaren verdediger, het bleek uiteindelijk zelfs zijn enige balcontact van de wedstrijd.

,,Dit was misschien wel het belangrijkste eerste balcontact uit mijn carrière”, glunderde de matchwinner, die verder uitlegde dat het de bedoeling was dat Kay Blokland als extra spits zou gaan fungeren en Van Dam zijn plek zou overnemen centraal achterin. ,,Op het moment dat ik erin kwam, moest die vrije trap nog genomen worden, dus ging ik eerst mee naar voren.” Die keuze pakte dusdanig uit dat het stempel ‘Gouden Wissel’ uit de grote kast der voetbalcliche’s getrokken kon worden en Katwijk uiteindelijk meer kreeg dan het, op basis van het spelbeeld, verdiende.

,,Ik vond Jong Almere City, zeker in de eerste helft, fris en goed voetballen. Wij speelden zelf een hele slechte wedstrijd. Vooral op het gebied waar we, als volwassen ploeg, eigenlijk in het voordeel zouden moeten zijn, de persoonlijke duels, lieten we ons elke keer aftroeven. Dat we met zijn tienen de drie punten alsnog pakken zegt wel iets over het karakter wat we hebben getoond. Het loopt eigenlijk het hele seizoen al wat stroef, maar we doen nog steeds mee om de bovenste plaats.”

Dat zijn late goal deed denken aan het afgelopen seizoen en wellicht mensen al deed dromen van een herhaling van het kampioensjaar was voor Van Dam nog te vroeg. ,,Het is nog veel te vroeg om te dromen, het seizoen is nog zo lang. Eerst moeten we volgende week een hele belangrijke wedstrijd spelen”, blikte Van Dam alvast vooruit naar de topper tegen koploper AFC. ,,Wij gaan naar Amsterdam om te winnen, maar moeten onszelf ook beseffen dat we het duel niet mogen verliezen. We staan zes punten achter AFC, het zou mooi zijn als we volgende week het gaatje kunnen verkleinen en de competitie weer open kunnen gooien.”

Of de ervaren centrale verdediger zelf vanaf het begin inzetbaar is, is nog een vraagteken. ,,Ik zit aan het eind van een lange, slepende blessure en ik moet eigenlijk speelminuten maken om weer wedstrijdfit te geraken. De staf heeft echter besloten om mij volledig bij de eerste selectie te houden, in plaats van mij minuten te laten maken in het tweede. Dat besluit moet ik dan accepteren”, besluit Van Dam.

Je las dit artikel geheel gratis. Lees jij Voetbal247.nl met plezier? Overweeg dan om ‘Vriend van Voetbal247.nl te worden voor 5 euro per maand. Je leest er hier meer over.

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Tweede Divisie