donderdag, 30 mei 2024
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZaterdagGooien periodetitels de Derde Divisie Zaterdag op zijn kop?

Gooien periodetitels de Derde Divisie Zaterdag op zijn kop?

De periodetitels lijken in de Derde Divisie Zaterdag de competitie flink op zijn kop te gaan zetten. Het kan zelfs zomaar gaan gebeuren dat de nummer twee van de competitie niet mag deelnemen aan de play-offs. FC Lisse is als enige club al zeker van de play-offs met als inzet promotie naar de Tweede Divisie. Daarnaast gaan mogelijk zomaar twee outsiders er met de tickets vandoor.

Harkema en Rijnsburg

In het Paasweekend zal de beslissing gaan vallen over de Tweede Periode. Harkemase Boys staat er op dit moment het beste voor, met de wedstrijd tegen ASWH (uit) nog voor de boeg. Bij een zege is de verrassende buit voor de Friezen binnen. Bij ieder ander resultaat heeft Rijnsburgse Boys de periodetitel voor het grijpen. Rijnsburg zal dan wel in drie dagen tijd moeten winnen bij zowel FC Lisse als SteDoCo.

Het Leushuis-effect?

Ook in de Derde Periode mengen een aantal outsiders zich om de prijzen. DVS’33 is sinds het instappen van interim-trainer Willem Leushuis volledig opgeleefd en gaat aan kop in de periode. De voorsprong is nog wel klein, maar dit weekend wacht een cruciaal duel. Wordt er ook van IJsselmeervogels gewonnen, dan gaat het er namelijk goed uitzien. Ook Jong FC Volendam – inmiddels al de nummer vier in de algemene stand – en ONS Sneek dankzij het scorende geweld van Yumé Ramos mengen zich in de periodestrijd.

Grijpen de kampioenskandidaten mis?

IJsselmeervogels, FC Lisse en Scheveningen zijn al heel lang met elkaar in een strijd verwikkeld om het kampioenschap, waar ASWH door een slechte serie begin deze maand is afgehaakt. Van deze vier clubs is dus alleen FC Lisse verzekerd van de play-offs. en kan het dus zomaar gaan gebeuren dat IJsselmeervogels of Scheveningen bij het misgrijpen van het kampioenschap straks niet eens een herkansing krijgt in de play-offs.

Eindstand Eerste Periode

PlaatsClubWedst.PuntenDoelsaldo
1.FC Lisse *122929-11
2.IJsselmeervogels122831-14
3.ASWH122629-17

 

Stand Tweede Periode (over 11 duels)

PlaatsClubWedst.PuntenDoelsaldo
1.Harkemase Boys102319-10
2.Rijnsburgse Boys91923-16

 

Stand Derde Periode (over 11 duels)

PlaatsClubWedst.PuntenDoelsaldo
1.DVS’33 Ermelo51311-2
2.Jong FC Volendam51113-8
3.IJsselmeervogels5118-3
4.ONS Sneek51014-7
5.Scheveningen5108-5

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD