Volg ons
Rijnsburgse Boys IJsselmeervogels

Derde Divisie Zaterdag

Gooien periodetitels de Derde Divisie Zaterdag op zijn kop?

Gooien periodetitels de Derde Divisie Zaterdag op zijn kop?

De periodetitels lijken in de Derde Divisie Zaterdag de competitie flink op zijn kop te gaan zetten. Het kan zelfs zomaar gaan gebeuren dat de nummer twee van de competitie niet mag deelnemen aan de play-offs. FC Lisse is als enige club al zeker van de play-offs met als inzet promotie naar de Tweede Divisie. Daarnaast gaan mogelijk zomaar twee outsiders er met de tickets vandoor.

Harkema en Rijnsburg

In het Paasweekend zal de beslissing gaan vallen over de Tweede Periode. Harkemase Boys staat er op dit moment het beste voor, met de wedstrijd tegen ASWH (uit) nog voor de boeg. Bij een zege is de verrassende buit voor de Friezen binnen. Bij ieder ander resultaat heeft Rijnsburgse Boys de periodetitel voor het grijpen. Rijnsburg zal dan wel in drie dagen tijd moeten winnen bij zowel FC Lisse als SteDoCo.

Het Leushuis-effect?

Ook in de Derde Periode mengen een aantal outsiders zich om de prijzen. DVS’33 is sinds het instappen van interim-trainer Willem Leushuis volledig opgeleefd en gaat aan kop in de periode. De voorsprong is nog wel klein, maar dit weekend wacht een cruciaal duel. Wordt er ook van IJsselmeervogels gewonnen, dan gaat het er namelijk goed uitzien. Ook Jong FC Volendam – inmiddels al de nummer vier in de algemene stand – en ONS Sneek dankzij het scorende geweld van Yumé Ramos mengen zich in de periodestrijd.

Grijpen de kampioenskandidaten mis?

IJsselmeervogels, FC Lisse en Scheveningen zijn al heel lang met elkaar in een strijd verwikkeld om het kampioenschap, waar ASWH door een slechte serie begin deze maand is afgehaakt. Van deze vier clubs is dus alleen FC Lisse verzekerd van de play-offs. en kan het dus zomaar gaan gebeuren dat IJsselmeervogels of Scheveningen bij het misgrijpen van het kampioenschap straks niet eens een herkansing krijgt in de play-offs.

Eindstand Eerste Periode

PlaatsClubWedst.PuntenDoelsaldo
1.FC Lisse *122929-11
2.IJsselmeervogels122831-14
3.ASWH122629-17

 

Stand Tweede Periode (over 11 duels)

PlaatsClubWedst.PuntenDoelsaldo
1.Harkemase Boys102319-10
2.Rijnsburgse Boys91923-16

 

Stand Derde Periode (over 11 duels)

Je las dit artikel geheel gratis. Lees jij Voetbal247.nl met plezier? Overweeg dan om ‘Vriend van Voetbal247.nl te worden voor 5 euro per maand. Je leest er hier meer over.

PlaatsClubWedst.PuntenDoelsaldo
1.DVS’33 Ermelo51311-2
2.Jong FC Volendam51113-8
3.IJsselmeervogels5118-3
4.ONS Sneek51014-7
5.Scheveningen5108-5
Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Derde Divisie Zaterdag