Volg ons

Derde Divisie

GOES met ‘vertrouwd gevoel’ richting seizoensstart

GOES met ‘vertrouwd gevoel’ richting seizoensstart

De eerste oefenzege van GOES is binnen. Afgelopen zaterdag won het met 4-2 van Hoofdklasser Baronie. Willen de Zeeuwen komende zaterdag de eerste voorronde van de KNVB-Beker doorstaan, moet er nog wel wat beter. Op aanvallend vlak moet er namelijk tegen SV Huizen uit een ander vaatje getapt worden.

GOES gaat een tweede seizoen tegemoet in de Derde Divisie. Het debuteerde vorig jaar in de zondagafdeling, maar komend jaar zal het in de zaterdagpoule uitkomen. Daarmee wacht ook een Zeeuws onderonsje met HSV Hoek, dat al jaren in de top van het amateurvoetbal speelt. Voor het zover is, speelt GOES aanstaande zaterdag in de eerste voorronde van de KNVB-Beker tegen SV Huizen.

Verdediger Ruben Hollemans vertelt tegen de PZC dat men effectiever met de kansen moet omspringen. Het had tegen Baronie namelijk een aantal kansen nodig, eer men er eentje verzilverde. ,,Volgende week moeten die ballen erin.” zegt de Zeeuw. Uiteindelijk was het Steve Schalkwijk die na een goede loopactie van Ruben Besuyen de 1-0 mocht aantekenen. Wellicht moeten de spelers nog wat wennen aan het nieuwe spelsysteem, waarin met twee spitsen wordt gespeeld. Er kan dus zeker vooruitgang worden geboekt, ,,vooral bij het drukzetten en bij de overnames op het middenveld” zegt Hollemans.

Toch zijn lang niet alle spelopvattingen in de voorbereiding nieuw. Zo koos nieuwbakken trainer Ruud Pennings ervoor om druk te zetten met een aanvallende middenvelder. Dat was precies de manier waarop in de afgelopen twee seizoenen onder trainer Rogier Veenstra gespeeld werd. Volgens de Walchenaar ,,geeft dat een vertrouwd gevoel”. Op zich is de nieuwe spelopvatting logisch, ,,we hebben niet dezelfde buitenspelers als eerdere jaren.”. Toen speelde Erwin Franse als buitenspeler bij GOES, maar hij vertrok afgelopen zomer naar HSV Hoek.

Desondanks is men positief gestemd op sportpark Het Schenge. De generale repetitie is geslaagd.

Het coronavirus raakt ook Voetbal247.nl. Door de zware tijd waar veel bedrijven doorheen gaan, zijn de advertentiebudgetten flink ingeperkt. Voetbal247.nl is volledig gratis te bezoeken, maar we hebben wel onze kosten en willen onze redacteuren graag een kleine vergoeding kunnen geven voor hun werk. Waardeer jij Voetbal247.nl? Dan kun je ons werk steunen met een kleine donatie. Lees hier meer over dit verzoek

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Meer over Derde Divisie