donderdag, 30 mei 2024
Voetbal247.nlClubsAjaxGoedemorgen! Dit zijn de wedstrijden van zondag 16 januari

Goedemorgen! Dit zijn de wedstrijden van zondag 16 januari

Speelronde 19 van de Eredivisie is in volle gang en na winstpartijen van Vitesse en FC Twente op zaterdagavond wil de subtop van de Eredivisie niets liever dan aanhaken, gaat het FC Utrecht en AZ lukken om ook drie punten over te houden aan hun duels? Dit zijn de wedstrijden van vandaag:

Om 12:15 FC Utrecht – Ajax in De Galgenwaard in Utrecht
Lukt het de Amsterdammers om de derde overwinning op rij te boeken tegen angstgegner FC Utrecht? Eerder dit seizoen werd het in de Johan Cruijf ArenA een verrassende 0-1 overwinning voor de thuisclub van vandaag. De laatste ontmoeting in Utrecht, op 8 november 2020, eindigde wel in een 0-3 overwinning voor de Amsterdammers. Het is er Ajax alles aan gelegen om vandaag geen punten te verspelen, de achterstand op koploper PSV is op dit moment één punt en het is de huidige landskampioen er alles aangelegen om de Eindhovenaren niet verder uit het oog te verliezen.

Voor FC Utrecht zou een overwinning op de rivaal uit Amsterdam meer dan welkom zijn. De laatste vijf wedstrijden werden niet gewonnen en de ploeg kwam in de laatste wedstrijd voor de winterstop goed weg door pas diep in blessuretijd de gelijkmaker te maken tegen FC Twente. Daarnaast wil FC Utrecht graag blijven aanhaken met de ploegen bovenin de Eredivisie en zullen de Domstedelingen er alles aan doen om het gat met Vitesse en FC Twente te verkleinen.

Onze voorspelling: 1-3 

Om 14:30 FC Groningen – PSV Eindhoven in het Hitachi Capital Mobility Stadium in Groningen:
FC Groningen ontvangt vandaag de koploper van de Eredivisie. PSV wist zijn laatste vier wedstrijden te winnen en zou zijn koppositie bij het kwakkelende FC Groningen uiteraard graag willen versterken. Tijdens de laatste vijf onderlinge wedstrijden gingen de Eindhovenaren telkens met de drie punten aan de haal. Interessant om te zien is hoe het middenveld van de Eindhovenaren eruit gaat zien. Sangaré is actief op de Africa Cup of Nations en Davy Pröpper heeft zijn voetbalschoenen voorlopig in de kast gezet. Daartegenover stond wel de komst van Joey Veerman, die overkwam van SC Heerenveen.

FC Groningen staat dit jaar op een teleurstellende 13e plek met maar zes punten boven de gevarenzone. Bovendien werden de laatste drie wedstrijden niet gewonnen en haalde het slechts 2 punten uit de laatste vier wedstrijden. Een nederlaag vandaag en een overwinning van Fortuna Sittard zou betekenen dat de Noorderlingen zich mogen opmaken voor een zware tweede seizoenshelft, omdat de degradatiezone dan steeds dichterbij kruipt.

Onze voorspelling: 0-2

Om 14:30 SC Cambuur – Sparta Rotterdam in het Cambuur Stadion in Leeuwarden:
Het goed presterende SC Cambuur ontvangt het in degradatienood verkerende Sparta Rotterdam. De thuisploeg staat op een goede 8e plek en dat is voor de promovendus een uitstekende prestatie, al werd er in de laatste 5 wedstrijden slechts 1 keer gewonnen. In elk geval is dat nog altijd beter dat de reeks die de uitploeg heeft neergezet, Sparta Rotterdam won namelijk niet één keer in de laatste vijf wedstrijden. Het is interessant om te zien hoe de beide ploegen na de winterstop voor de dag zullen komen, lukt het SC Cambuur om de plek in het linker rijtje vast te houden of gaat Sparta beginnen aan de tocht naar boven en verlaat het de gevarenzone?

Onze voorspelling: 2-1

Om 16:45 Fortuna Sittard – AZ Alkmaar in het Fortuna stadion in Sittard:
We sluiten de zondag en speelronde 19 af met een wedstrijd in het zuiden van Nederland. De nummer 17 van de Eredivisie ontvangt subtopper AZ Alkmaar, dat voor de winterstop bezig was aan een goede reeks. De laatste zes Eredivisiewedstrijden op rij werden namelijk gewonnen en het lukte de Alkmaarders zelfs om landskampioen Ajax in de eigen Johan Cruijff ArenA met 0-1 opzij te zetten. AZ staat op een zesde plaats met drie punten achter FC Twente (speelde gisteren al: 2-0 overwinning, red.) en zal er alles aandoen om die achterstand te verkleinen.

Fortuna Sittard daarentegen gaat een heel angstige periode tegemoet. De ploeg staat met 13 punten op een 17e plek. Als de ploeg uit Limburg daar aan het einde van het seizoen nog steeds staat kan het na drie jaar Eredivisie weer terug naar de Keuken Kampioen Divisie en dat wil Zitterd koste wat kost voorkomen. Maar dan zal er wel gewonnen moeten worden. Helemaal omdat de iets veiligere 16e plek boven hen slechts op doelsaldo wordt afgestaan aan concurrent Sparta Rotterdam en er dus van alles te winnen valt voor Fortuna Sittard.

Onze voorspelling: 1-1 

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

VOETBALSHIRTS

[products limit="4" columns="2" products tag="tenue" orderby="rand" ]