maandag, 20 mei 2024
Voetbal247.nlClubsAZGoedemorgen! Dit zijn de wedstrijden van zaterdag 22 januari

Goedemorgen! Dit zijn de wedstrijden van zaterdag 22 januari

Vanavond gaat speelronde 20 in de Eredivisie van start en we hebben een aantal  mooie affiches op het programma staan. Wie staat er na vanavond vierde? Lukt het AZ en/of FC Twente om Vitesse voorbij te gaan? Of is het eindelijk tijd voor de weg omhoog van Willem II en PEC Zwolle? Lees hier alvast onze verwachtingen voor vanavond.

Om 18:45 Vitesse – FC Groningen in de Gelredome in Arnhem
Vitesse staat op een keurige vierde plek in de Eredivisie en staat op drie punten van nummer drie Feyenoord. De Arnhemmers zullen koste wat kost willen winnen van FC Groningen om de Rotterdammers in het vizier te houden. Ook omdat de achtervolgers, AZ en FC Twente, beide op slechts één punt van Vitesse staan. Afgelopen week plaatste Vitesse zich nog voor de volgende ronde van de beker door met 2-0 te winnen van de Amateurs van DVC. Eerder dit seizoen won Vitesse nog met 0-1 van FC Groningen in een bijzonder duel. De doelman van de Arnhemmers werd toen met een beker bier vanuit het supportersvak geraakt en de wedstrijd kwam stil te liggen. Hoe dan ook belooft het voor Vitesse een spannende avond te worden, Groningen zou zich hoe dan ook willen revancheren voor het verlies eerder dit seizoen en puntenverlies kunnen de geel-zwarten zich niet permitteren.

FC Groningen kent geen goede fase. De ploeg uit het hoge noorden des lands verloor al vier keer op rij en werd afgelopen week door NEC uit het bekertoernooi gekegeld. We zien de ploeg van Danny Buijs dan ook terug op een teleurstellende 13e plek en met slechts vijf punten boven de degradatiezone. Wel is het denkbaar dat FC Groningen zich wil revancheren voor het duel eerder dit jaar. De ploeg kreeg in eigen huis twee rode kaarten en mede daardoor verloor de ploeg met 0-1 van de Arnhemmers. Reden genoeg voor de uitploeg om morgen de huid zo duur mogelijk te verkopen en in te zetten op de weg omhoog.

Onze voorspelling: 1-1

Om 20:00 AZ – Cambuur in het AFAS Stadion in Alkmaar
AZ is bezig aan een goede reeks. Het begon 2022 door een 1-2 overwinning bij Fortuna Sittard en schakelde midweeks FC Twente uit in de achtste finale om de KNVB Beker. Dat zet de ploeg uit Alkmaar dus neer op een keurige 5e plek. Eerder dit seizoen werd het een 1-3 overwinning van de ploeg van Pascal Jansen. AZ zat toen in een mindere fase en begon na de wedstrijd tegen Cambuur aan de weg omhoog.

Met SC Cambuur treft AZ een ploeg die ook uitstekend gepresteerd heeft in de eerste seizoenshelft. De Friezen staan op een 8e plek en dat is een puike prestatie voor de promovendus. Bij Cambuur zijn er wel de nodige zorgen rondom de selectie. De geschorste Bangura en de geblesseerde Hoedemakers zijn er zeker niet bij, dat maakt het niet makkelijk. VI wist wel te melden dat er vanavond plek in de verdediging voor Sekou Sylla. Eveneens Doke Schmidt is weer terug in de basis. Het is afwachten of Cambuur de goede prestaties van voor de winterstop kan doortrekken tot het einde van dit seizoen, gaan de Leeuwarders stunten in Alkmaar?

Onze voorspelling: 3-0

Om 20:00 PEC Zwolle – SC Heerenveen in het Mac3park stadion in Zwolle
In Zwolle staan twee ploegen tegenover elkaar die maar al te graag het seizoen glans willen geven. PEC Zwolle won afgelopen week van Willem II en zij zullen die goede reeks in de Eredivisie willen doorzetten met een winst op de bezoekers uit Friesland, SC Heerenveen. De ploeg van trainer Johnny Janssen kent zelf ook geen topseizoen. Vorige week werd met 2-0 verloren op bezoek van FC Twente en werd de ploeg in eigen huis uitgeschakeld door Go Ahead Eagles in de KNVB Beker. Ook PEC Zwolle werd uit de beker gegooid afgelopen week, op bezoek bij KKD-ploeg NAC Breda werd met 2-1 verloren. Beide ploegen zijn dus op hun eigen manier opzoek naar revanche, dat wordt een kraker van jewelste.

Onze voorspelling: 1-2

Om 21:00 Willem II – FC Twente in het Koning Willem II-stadion in Tilburg
Met Willem II treffen we de ploeg die bezig is aan de slechtste reeks in de Eredivisie. De Tilburgers verloren namelijk al negen (!) keer op rij en zijn na een uitstekend begin in de Eredivisie op de 15e plek belandt. De ploeg heeft wel een aantal knappe overwinningen geboekt dit seizoen, zo werd koploper PSV dit seizoen met 2-1 verslagen en boekte het een 0-3 overwinning in de Gelredome. Tegen de tegenstander van vandaag behaalde het een punt in de eerdere ontmoeting. Maar vorige week ging het zelfs mis tegen hekkensluiter PEC Zwolle (2-0 nederlaag, red.) en zo zette de Brabanders de slechte reeks ook in 2022 door.

De bezoekers uit Enschede daarentegen lijken weer terug van weggeweest. De gevallen (sub)topclub staat op een keurige gedeelde vijfde plaats en er werd in de Eredivisie al 8 keer op rij niet meer verloren. Vorige week won FC Twente de eerste wedstrijd van 2022 met 2-0 van SC Heerenveen en zette die reeks dus in 2022 door. Interessant om te zien is hoe FC Twente aantreedt tegen Willem II vanavond. De in vorm verkerende Mafred Ugalde wordt tot op heden vooral als invaller ingezet, maar kan Ron Jans nog langer om hem heen? En start de van de Africa Cup teruggekeerde Ramiz Zerrouki direct weer op het middenveld samen met Michel Vlap en Michael Sadilek? FC Twente wil koste wat kost de druk op AZ en Vitesse doorzetten en met de vierde plaats in het vizier zullen De Tukkers het de thuisploeg verschrikkelijk moeilijk maken.

Onze voorspelling: 0-3

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

VOETBALSHIRTS

[products limit="4" columns="2" products tag="tenue" orderby="rand" ]