zaterdag, 15 juni 2024
Voetbal247.nlClubsAZGoed nieuws voor FC Twente in aanloop naar duel met AZ: drietal...

Goed nieuws voor FC Twente in aanloop naar duel met AZ: drietal terug in selectie

Komende woensdag treffen FC Twente en AZ elkaar in de achtste finale van de KNVB Beker. Het zag er naar uit dat FC Twente dat met een zeer gehavend elftal zou moeten doen, maar dat valt allesbehalve tegen voor de club uit Enschede. Vaclav Cerny en Robin Pröpper zijn namelijk zeker beschikbaar en ook Michael Sadilek is mogelijk gewoon van de partij. 

FC Twente gaat namelijk in beroep tegen de schorsing van drie wedstrijden (waarvan 1 voorwaardelijk, red.) die Michael Sadilek kreeg na zijn rode kaart tegen FC Utrecht. De Tsjech heeft momenteel één wedstrijd schorsing er opzitten en De Tukkers leggen zich toch niet neer bij de schorsing. Naar alle waarschijnlijkheid wordt de zaak volgende week pas bekeken en beoordeelt door de beroepscommissie van de KNVB. Dat zou betekenen dat de schorsing van Sadilek tijdelijk wordt geseponeerd en dus woensdagavond in actie kan komen tegen AZ. “Ik ga ervan uit dat het mogelijk is dat hij gaat spelen”, reageert Jans tegenover de camera van RTV Oost. “We vinden nog steeds dat de rode kaart te zwaar gestraft is, dus we gaan in beroep.”

Het terugkeren van Sadilek is een meevaller voor Ron Jans die ook al Ramiz Zerrouki (Africa Cup, red.) en Wout Brama (lang geblesseerd, red.) moet missen. “Ik ben wel tevreden. Cerny is nu ook weer aangesloten en Robin Pröpper is gewoon beschikbaar”, zegt trainer Ron Jans voor de camera van RTV Oost.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

VOETBALSHIRTS

[products limit="4" columns="2" products tag="tenue" orderby="rand" ]