Volg ons

Tweede Divisie

Go Ahead verrast Jong Ajax, MVV verslaat Jong FC Utrecht en Jong PSV onderuit tegen RKC

Go Ahead verrast Jong Ajax, MVV verslaat Jong FC Utrecht en Jong PSV onderuit tegen RKC

Jong Ajax liet vanavond drie punten liggen in de thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles. De Amsterdammers vielen aan, maar zagen de goals aan de andere kant vallen. Jong PSV en Jong Utrecht wisten ook beiden niet te winnen. In de uitwedstrijden tegen respectievelijk RKC Waalwijk en MVV waren de thuisploegen een maatje te groot voor de Jong-teams.

Jong Ajax – Go Ahead Eagles: 0-2
Go Ahead Eagles trad in Amsterdam aan met een gemankeerde aanval: zowel Sam Hendriks als Bruno Andrade waren niet ongeschonden uit de wedstrijd tegen De Graafschap gekomen. Bij de koploper van de Jupiler League kon Nick Viergever na lang blessureleed zijn eerste minuten maken. De thuisploeg pakte ook direct het initiatief in de wedstrijd. Na een goed half uur spelen leverde het de Amsterdammers een penalty op, nadat Dennis Johnson onreglementair werd gestuit in het strafschopgebied. Deze was echter niet aan Zian Flemming besteed. Vlak voor rust liet Stefano Beltrame de kans op de openingstreffer namens de bezoekers nog liggen, een goed kwartier na rust was hij wel betrokken bij de 0-1. Uit zijn voorzet kopte Rick Ketting, volledig vrij bij de eerste paal, de bal achter Stan van Bladeren.

Jong Ajax bleef de druk op de Deventer defensie houden, maar moest aan de andere kant steeds meer ruimte voor de counter laten. Hierdoor waren de grootste kansen voor Go Ahead Eagles. Vijf minuten voor tijd viel de beslissing. Azor Matusiwa vergreep zich aan Pieter Langedijk en zag, naast een penalty tegen, ook nog de rode kaart. Langedijk ging zelf achter de bal staan en bleef, oog in oog met van Bladeren, kalm. Een knappe en verrassende 0-2 overwinning van Go Ahead Eagles en Jong Ajax loopt voor de tweede keer in korte tijd averij op in een thuiswedstrijd tegen een laagvlieger.

RKC Waalwijk – Jong PSV 3-2
Ondanks een zwakke eerste helft en tweemaal een achterstand wist RKC Waalwijk toch de punten in eigen huis te houden. Al vroeg in de eerste helft kwamen de Eindhovenaren op voorsprong: Nicolai Laursen was verreweg het meest oplettend bij een lage voorzet van rechts en hij schoof bij de tweede paal het eerste doelpunt achter Etienne Vaessen. De thuisploeg kon daar na een ruim uur voetballen iets tegenover stellen. Johan Voskamp was wel direct succesvol: uit de draai kon hij de gelijkmaker op het bord zetten.

Lang bleef de gelijke stand niet op het bord staan, een minuut later was het aan de andere kant weer raak. Vaessen wist een inzet van Albert Gudmundson nog wel te keren, maar was kansloos bij de rebound van Laursen. Ook deze voorsprong was van korte duur, want 5 minuten later kon Mohamed Mezghrani de thuisploeg weer langszij schieten. Een kwartier voor tijd was het mooie slotakkoord voor Johan Voskamp. Ter hoogte van de penaltystip tikte de spits de bal, achter zijn standbeen, binnen: 3-2. Een prachtig slot van een zeer matig gestarte avond voor de thuisploeg.

MVV – Jong FC Utrecht 3-1

Een gehavend MVV (liefst 4 spelers moesten vervangen worden na de derby tegen Fortuna Sittard) was een maatje te groot voor Jong FC Utrecht. De hoofdrol was voor Kelechi Nwakali, die twee keer van een meter of 20 doeltreffend uithaalde. Na 23 minuten voetballen scoorde hij zijn eerste goal bekeken, laag in de hoek. Vijf minuten na rust was daar de tweede goal, dit keer verwoestend in de kruising.

Omdat Nick Venema twintig minuten voor tijd de aansluitingstreffer produceerde, bleef de wedstrijd tot het slot spannend. Dit kwam mede dankzij Nick Marsman, die vlak voor tijd Tuur Houben en invaller Dogan Golpek van het scoren af wist te houden. Een minuut voor tijd wist Atilla Yildirim, in drie instanties, de bevrijdende derde Maastrichtse goal op het bord te zetten. MVV wint en houdt de hoop op de nacompetitie levend.

Je las dit artikel geheel gratis. Lees jij Voetbal247.nl met plezier? Overweeg dan om ‘Vriend van Voetbal247.nl te worden voor 5 euro per maand. Je leest er hier meer over.

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Tweede Divisie