dinsdag, 21 mei 2024
Voetbal247.nlCompetitiesEerste DivisieGo Ahead schittert tegen Jong Ajax, Telstar keert opleving Helmond Sport

Go Ahead schittert tegen Jong Ajax, Telstar keert opleving Helmond Sport

Koploper Jong Ajax heeft haar eerste nederlaag moeten slikken. In de Adelaarshorst was Go Ahead Eagles met 4-1 te sterk. Ook FC Emmen verloor voor het eerst dit seizoen, terwijl de opleving van Helmond Sport van korte duur bleek.

Go Ahead Eagles – Jong Ajax 4-1
Go Ahead Eagles tankte een flinke dosis zelfvertrouwen door Jong Ajax te vloeren. De Amsterdamse beloften waren via Dennis Johnsen na een klein kwartier op voorsprong gekomen, maar de Deventer ploeg toonde direct veerkracht. Goudhaantje Sam Hendriks maakte binnen een minuut gelijk met een heerlijke stift. Jong Ajax kreeg wel kansen, maar gaf zelf de 2-1 weg. Een slordige terugspeelbal kon worden onderschept door Joey Suk, die wel raad wist met het buitenkansje. Eagles werd vervolgens verder in het zadel geholpen door Deyovaisio Zeefuik, die de doorgebroken Givan Werkhoven neerhaalde en met rood kon vertrekken.

Go Ahead profiteerde razendsnel via Xandro Schenk, die een hoekschop hard binnenkopte: 3-1. Desondanks bleef Jong Ajax gevaarlijk, maar het duel werd pas echt beslist toen Leon de Kogel goed voorbereidend werk van Hendriks promoveerde tot de 4-1. Pieter Langedijk kreeg nog een aardige kans op een ruimere voorsprong, maar hij vond doelman Norbert Alblas op zijn weg. Aan de andere kant was Sonny Stevens alert toen Johnsen dichtbij zijn tweede van de avond was. Het duel eindigde in 4-1.

Helmond Sport – Telstar 1-2
Na de uitzege bij Jong AZ koesterde Helmond Sport weer wat vertrouwen, maar dat blijkt van korte duur. Al na vijf minuten greep het dit seizoen verrassend goed presterende Telstar via Andrija Novakovich de leiding, al had Arne Naudts de thuisploeg kort daarvoor op voorsprong kunnen zetten. Naudts toonde halverwege de eerste helft alsnog zijn waarde met de 1-1. Toch was het de ploeg van coach Mike Snoei dat vervolgens de lakens uitdeelde en goede kansen kreeg. Vlak voor rust betekende dat via Mo Hamdaoui de 1-2. In de tweede helft bleef Telstar moeiteloos op de been. In drie kwartier tijd creëerde Helmond Sport slechts één echte kans. Kort voor tijd was Jason Bourdouxhe dichtbij de 2-2, maar zijn inzet verdween naast.

Jong AZ – FC Emmen 2-1
FC Emmen leed in Wijdewormer haar eerste nederlaag van het seizoen. Tegen Jong AZ, dat zich wilde revancheren voor de slappe nederlaag tegen Helmond Sport, zorgde Dabney dos Santos al in de eerste minuut voor de 1-0. De ploeg van Dick Lukkien ging op jacht naar de gelijkmaker. Michael Chacon was het dichtst bij een treffer: hij trof de paal. Na de pauze breidde Jong AZ de voorsprong uit via een soepele aanvalscombinatie en matig verdedigend werk bij FC Emmen. Jamie Jacobs haalde de trekker over: 2-0. Diep in blessuretijd tekende Michiel Hemmen wel voor zijn eerste treffer van het seizoen, maar die goal kwam te laat om de wedstrijd nog spannend te maken.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD