maandag, 20 mei 2024
Voetbal247.nlCompetitiesEerste DivisieGo Ahead na rust langs Jong AZ, Jong PSV verslaat Cambuur

Go Ahead na rust langs Jong AZ, Jong PSV verslaat Cambuur

Go Ahead Eagles heeft een belangrijke maar zwaarbevochten 2-1 zege op Jong AZ geboekt. NEC boekte een 3-1 zege op Jong FC Utrecht.

Go Ahead Eagles – Jong AZ 2-1
Go Ahead Eagles maakte in de tweede helt tegen de Jong AZ op overtuigende wijze een 0-1 achterstand ongedaan. Freddy Friday opende drie minuten voor het rustsignaal de score voor de Alkmaarders. Go Ahead Eagles doelman Sonny Stevens hield de aanvaller eerder nog van score af door zich op de bal te werpen.

Stevens ranselde daarnaast ook een schot Illias Bel Hassani uit de korte hoek. Waardoor Jong AZ met een minimale voorsprong de eerste helft afsloot. De in de rust ingebrachte Leon de Kogel was dichtbij de gelijkmaker maar zijn vrije trap suisde rakelings over het Alkmaarse doel. Aan de andere kant was het niet voor het eerst deze avond dat Stevens de thuisploeg behoedde voor een grotere achterstand.

Pieter Langedijk zorgde met een schot in de verre hoek voor opluchting bij de aanhang van Go Ahead Eagles. Het volgende juichmoment liet niet lang op zich wachten en kwam tot stand via Sam Hendriks. Doordat de ploeg van trainer Leon Vlemmings de kansen op een derde treffer niet verzilverde werd het een zege met minimaal verschil.

Cambuur – Jong PSV 3-1
Marcel Ritzmaier beleefde een prettig weerzien met zijn oud ploegmakkers van Cambuur Leeuwarden. De Oostenrijkse middenvelder van Jong PSV vertrok met een 0-1 zege op zak terug naar Eindhoven. Ruim 7200 toeschouwers zagen hun favorieten dus opnieuw niet winnen in eigen stadion.

In de eerste helft was Cambuur Leeuwarden een aantal malen dreigend maar tot echte grote kansen leidde dit niet. Jurjan Mannes leek Cambuur Leeuwarden aan een voorsprong te helpen maar zijn afstandschot strandde op de doellijn. Vlak voor rust claimde Kevin van Kippersluis hands in het strafschopgebied maar scheidsrechter Gerrets wilde hier niets van weten.

Jong PSV kwam twaalf minuten na rust op 0-1 via Laros Duarte op voorsprong. De Friezen waren dichtbij de gelijkmaker zo raakt Marvin Peersman de buitenkant van de paal. Cambuur Leeuwarden verzamelde een grote hoeveelheid aan corners maar tot doelpunten kwam de formatie van trainer Marinus Dijkhuizen niet waardoor de ploeg blijft bivakkeren in de kelder van de eerste divisie.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD