zaterdag, 2 december 2023
Voetbal247.nlCompetitiesEerste DivisieGo Ahead huurt Levi Opdam en Robin Buwalda

Go Ahead huurt Levi Opdam en Robin Buwalda

Go Ahead Eagles begint het nieuwe jaar daadkrachtig. De club van coach Jan van Staa huurt Robin Buwalda van NEC en Levi Opdam van AZ.

Aansprekende naam
Daarmee komt de clubleiding tegemoet aan de roep om versterking van Van Staa, al moet Eagles wel op de centen letten. Om die reden kiest het logischerwijs voor een huurconstructie. Buwalda is een rechtsbenige verdediger, die de jeugdopleiding van ADO Den Haag doorliep en vervolgens voor VVV Venlo en NEC speelde. Mede door blessures kwam hij dit seizoen nog weinig in actie in Nijmegen: ,,De overgang naar Deventer zag ik meteen zitten. Go Ahead Eagles is zonder twijfel een van de meest aansprekende namen van de Jupiler League. Bovendien ligt er een heel mooie uitdaging voor het team in de tweede seizoenshelft: alsnog de play-offs halen”, stelt hij op de clubsite.

Ontwikkeling
Ook Opdam komt de defensie versterken. De 21-jarige rechtsback kwam voornamelijk in actie bij Jong AZ en doorliep ook zijn jeugdopleiding bij de Alkmaarders. ,,Ik denk dat het nu voor mijn ontwikkeling goed is ergens anders ervaring op te doen. Tijdens de gesprekken met de clubleiding van Go Ahead Eagles kreeg ik meteen een goed gevoel. De club wil omhoog en meestrijden om de play-offplekken. Uitdagingen, daar houd ik van.”

Schouders eronder
Hans de Vroome, directielid van Go Ahead, stelt over de wens om de selectie te versterken: ,,Je versterken in de winterstop vergt altijd de nodige creativiteit. In januari lopen er geen contracten af, dus dat maakt het aantrekken van spelers in de winterstop lastig. Je hebt al snel te maken met een afkoopsom als je iemand definitief wilt overnemen. Daarom biedt vooral in de winterstop het huren van spelers uitkomst, zoals nu ook met Levi. We gaan voor jonge, gretige spelers, die passen bij de speelstijl die we nu nastreven. Samen de schouders eronder, hard werken en met z’n allen omhoog.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD