dinsdag, 16 april 2024
Voetbal247.nlCompetitiesEerste DivisieGo Ahead gelijk tegen Volendam, Cambuur niet voorbij Jong FC Utrecht

Go Ahead gelijk tegen Volendam, Cambuur niet voorbij Jong FC Utrecht

Een knotsgekke avond in de Jupiler League, met gestaakte wedstrijden, bizarre rode kaarten en verrassende uitslagen. Bekijk het overzicht met video’s.

Go Ahead Eagles – FC Volendam 1-1
Geen drie punten maar wel aardig voetbal bij vlagen. Bijvoorbeeld in de beginfase, waar er direct aardige kansen te zien waren. Stefano Beltrame zorgde voor de 1-0. Na rust kwam FC Volendam beter in de wedstrijd en was het de ingevallen Nick Runderkamp die de bal op een presenteerblaadje bood aan Teije ten Den, die zijn oude club pijn deed. In de slotfase mocht de Deventerploeg blij zijn dat het een punt overhield aan het duel.

Cambuur – Jong FC Utrecht 2-2

Er gebeurde veel in Leeuwarden. Eerst begon het duel al ruim een half uur later doordat het veld opbolde vanwege de vele regen. Bovendien werd het duel na een uur stilgelegd na rook vanaf de tribune, veroorzaakt door vuurwerk. Alvin Daniels had de thuisploeg aan de leiding geholpen. Nick Venema zorgde een kwartier voor tijd voor de 1-1. Op dat moment was Mathias Schils al met zijn tweede gele kaart van het veld gestuurd. Matthew Steenvoorden zorgde voor de 2-1, maar vlak voor tijd maakte Redouan el Yaakoubi gelijk. Bilal Ould-Chikh kreeg bij het juichen zijn ook zijn tweede gele kaart omdat hij het Cambuur-publiek provoceerde. Daarvoor had hij eerder ook zijn eerste gele prent gehad.

FC Eindhoven – Jong PSV 1-2
In de ‘Lichstadderby Light’ maakte Sam Lammers na ruim een kwartier op fraaie wijze de 0-1. De stadsgenoot maakte via Mart Lieder echter al snel gelijk, die houdbaar leek voor doelman Elroy Room. In de slotfase bezorgde Mauro Júnior Jong PSV alsnog de zege.

FC Oss – FC Dordrecht 3-1
FC Oss kende een valse start door de vroege openingstreffer van Denis Mahmudov. De formatie van Klaas Wels toonde veerkracht en sleepte alsnog de zege binnen via twee treffers van Fatih Kamaci en Richard van der Venne.Almere City FC – Helmond Sport 3-1

Bij Almere City debuteerde Ezra Wailan. Hij zag echter Arsenioa Valpoort twee treffers maken, terwijl Damon Mirani de score opende. Uit een strafschop deed Furghill Zeldenrust wat terug namens Helmond Sport. Ook Dennis van der Heijden debuteerde namens City. Hij mocht een kwartier voor tijd Wailan aflossen.

FC Emmen – Fortuna Sittard 0-0
Geen treffers bij FC Emmen, maar wel een rode kaart voor Cas Peters. De actie leek vooral ongelukkig en wat lomp, zoals hieronder te zien is.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD