Volg ons

Eerste Divisie

Go Ahead Eagles speelt clubrecord uit de boeken na overwinning op FC Den Bosch

Go Ahead Eagles speelt clubrecord uit de boeken na overwinning op FC Den Bosch

In de Eerste Divisie stond vandaag een wedstrijd op het programma: FC Den Bosch kreeg Go Ahead Eagles op bezoek. Den Bosch leek met een 2-0 voorsprong op zak op weg naar een overwinning maar zag toch nog Go Ahead langszij komen en zelfs met 2-3 de punten mee naar huis nemen.

 

 

Bij FC Den Bosch stond de kersverse aanwinst Junior van der Velden in de basis daarnaast viel Jens van Son uit bij de warming-up en zo begon Rik Mulders ook in de basis. Go Ahead Eagles was voor deze wedstrijd al 19 wedstrijden ongeslagen en heeft met deze overwinning een 102 jaar oud clubrecord verbeterd door 20 keer op rij ongeslagen te blijven.

Voorsprong FC Den Bosch

Daar leek het in de beginfase niet naar toe te gaan. Al in de 8e minuut wist Felida namens FC Den Bosch het net te vinden na voorbereind werk van Danny Verbeek. Deze voorsprong werd verdubbel inde 24e minuut door een kopdoelpunt van Bouyaghlafen en zo leek FC Den Bosch op rozen te zitten. Echter was er al vrij snel een passend antwoord van Go Ahead, Martijn Berden tekende in de 26e minuut voor de 2-1 wat ook de ruststand was.

Go Ahead knokt zich terug

Kort na rust werd de wedstrijd in weer in evenwicht gebracht: Richard van der Venne schoot de 2-2 binnen na knullig uitverdedigen aan de kant van Den Bosch. Hierna lag de wedstrijd weer helemaal open en waren er voor beide teams mogelijkheden om op voorsprong te komen. Toch was het Go Ahead dat via Corboz op voorsprong kwam en zo de 2-0 achterstand helemaal had verwerkt. In de slotfase werd nog alles op alles gezet aan Bossche zijde om een puntje binnen te slepen maar een grote kans van Rodrigues werd gekeerd door Verhulst.

Door de overwinning stijgt Go Ahead naar de 6e positie in de Eerste Divisie en is dus al sinds 30 augustus 2019 ongeslagen, hiermee is het clubrecord uit 1918 uit de boeken gespeeld.

Het coronavirus raakt ook Voetbal247.nl. Door de zware tijd waar veel bedrijven doorheen gaan, zijn de advertentiebudgetten flink ingeperkt. Voetbal247.nl is volledig gratis te bezoeken, maar we hebben wel onze kosten en willen onze redacteuren graag een kleine vergoeding kunnen geven voor hun werk. Waardeer jij Voetbal247.nl? Dan kun je ons werk steunen met een kleine donatie. Lees hier meer over dit verzoek

 

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Meer over Eerste Divisie