woensdag, 29 mei 2024
Voetbal247.nlCompetitiesEerste DivisieGo Ahead Eagles slachtoffert technisch manager Dennis Bekking onder druk van fans

Go Ahead Eagles slachtoffert technisch manager Dennis Bekking onder druk van fans

Dennis Bekking is niet langer verantwoordelijk voor het technisch beleid rondom het eerste elftal van Go Ahead Eagles. De clubleiding heeft de door fans bekritiseerde technisch manager ontheven van zij taken. Hans de Vroome en Edwin Lugt vormen de nieuwe directie van de club en nemen zijn taken voor hun rekening.

Eenheid
,,Go Ahead Eagles bevindt zich in een moeilijke fase”, licht Hans de Vroome het besluit toe op de clubsite. ,,Sportief gezien gaat het niet goed en het doet me pijn te constateren dat er sprake is van een afstand tussen club en fans. Om het tij te keren zijn daadkracht en draagvlak cruciaal. Een eenheid vormen, binnen alle geledingen van de club.”

Andere functie
De Deventer club gaat in de komende dagen met Bekking in gesprek om een andere functie voor hem te zoeken. Ook drie leden van het dagelijks bestuur maken plaats. Joop Boeyen (commercie), Hilco Kok (algemeen) en Adrie Steenbergen (technisch) verhuizen naar de Raad van Commissarissen.

Eindverantwoordelijk
Voorzitter Edwin Lugt zelf wil niet opstappen: ,,Ik snap dat sommige fans zullen denken: waarom blijft Edwin Lugt zitten? Hij is, ondanks het feit dat hij niet de portefeuille technische zaken onder beheer had, als voorzitter toch eindverantwoordelijk? Dat laatste klopt en ik loop daar ook niet voor weg. Voor mij was echter essentieel dat deze vraag unaniem van de leiding kwam, waaronder Hans de Vroome. Samen met Hans wil ik het schip weer op juiste koers krijgen.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD