Volg ons

Eerste Divisie

Go Ahead Eagles klimt naar de subtop na winst tegen Telstar

Go Ahead Eagles klimt naar de subtop na winst tegen Telstar

Go Ahead Eagles meldt zich nadrukkelijk in de subtop van de Eerste Divisie na een 0-2 overwinning tegen Telstar. In IJmuiden overleefde Go Ahead een langdurige storm in de openingsfase van de wedstrijd, om vervolgens het duel langzaam maar zeker naar zich toe te trekken. Pas na rust wisten de bezoekers ook op het scorebord het verschil te maken.

Vanaf het eerste fluitsignaal ging Telstar nadrukkelijk op zoek naar de openingstreffer. Tijdens de storm, die tot halverwege de eerste helft duurde, was Marcus McGuane nog het dichtst bij een goal, maar zijn schot werd gepareerd door Hobie Verhulst. Toen de storm eenmaal was gaan liggen, kreeg Go Ahead Eagles via Van der Venne en Berden de eerste mogelijkheden, maar de beste kans voor rust was voor Telstar. Shayne Pattynama kon vanaf de achterlijn een harde lage voorzet geven, maar deze ging aan Reda Kharchouch voorbij.

Go Ahead Eagles-coach Jack de Gier was dusdanig ontevreden over het aanvallende spel van zijn ploeg, dat hij besloot om Navratil en Ngombo in de kleedkamer achter te laten en te vervangen Rabilland en Edqvist. Laatstgenoemde was na twee minuten al dichtbij met een schot vanaf de rand van het zestienmetergebied. Drie minuten later was het wel raak, Elmo Lieftink kon een corner van dichtbij vrij inkoppen. In tegenstelling tot Telstar voor rust, sloeg Go Ahead na rust wel klinkende munt uit een flitsende start.

Telstar moest in de achtervolging, maar kon de gehele tweede helft niet meer de overtuiging op de mat leggen, die de ploeg voor rust wel had. Omdat de bezoekers uit Deventer ook lang niets deden met de geboden ruimte in de omschakeling bleef het duel tot de laatste seconde spannend. Kort voor het sluiten van de markt gooide invaller Julius Bliek de wedstrijd definitief in het slot, door de bal bij de tweede paal achter doelman Swolfs te tikken, 0-2.

Go Ahead Eagles meldt zich na de drie lunchpunten voorlopig hoog in de subtop van de ranglijst, Telstar ziet, na het tweede puntverlies op rij, de kansen op de Tweede Periodetitel langzaam maar zeker verdampen.

Je las dit artikel geheel gratis. Lees jij Voetbal247.nl met plezier? Overweeg dan om ‘Vriend van Voetbal247.nl te worden voor 5 euro per maand. Je leest er hier meer over.

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Eerste Divisie