maandag, 22 april 2024
Voetbal247.nlCompetitiesEerste DivisieGo Ahead Eagles in absolute slotfase langs FC Den Bosch, jagend Excelsior...

Go Ahead Eagles in absolute slotfase langs FC Den Bosch, jagend Excelsior krijgt deksel op de neus tegen RKC Waalwijk

Over spanning was er absoluut niet te klagen tijdens de “vroege” sessie in de play off-wedstrijden om promotie naar de Eredivisie. Zowel FC Den Bosch – Go Ahead Eagles, als Excelsior – RKC Waalwijk bleven tot de laatste seconde boeiend. Uiteindelijk wisten de beide bezoekende clubs de ronde te overleven, dankzij de overwinning van RKC Waalwijk degradeert Excelsior naar de Eerste Divisie.

FC Den Bosch – Go Ahead Eagles 0-1

Waar de heenwedstrijd op de Adelaarshorst bol stond van spektakel, was het duel in De Vliert lange tijd vooral een wedstrijd die bol stond van de spanning. Voor rust leverde die spanning slechts één grote kans op voor Go Ahead Eagles, Richard van der Venne zag zijn inzet op de paal belanden.
Ook na rust was Go Ahead Eagles het eerst dicht bij de treffer, Paco van Moorsel miste op aangeven van Jeff Stans. Den Bosch meldde zich na een klein uur voor het eerst gevaarlijk voor het doel van Hobie Verhulst, die reddend wist te handelen op een kopbal van Jort van der Sande. Later stond Verhulst ook op zijn post bij pogingen van Sven Blummel en Holla.

In de absolute slotfase kreeg Go Ahead Eagles een corner, maar kon de ploeg niet beschikken over invaller Thomas Verheydt, die langs de kant stond met een hoofdwond. Hij zag echter dat de honneurs prima werden waargenomen door Veldmate, die met het hoofd de beslissende 0-1 scoorde en Eagles daarmee langs Den Bosch hielp.

Excelsior – RKC Waalwijk

Excelsior deed wat het moest doen na de 1-2 nederlaag in het eerste duel, jagen op een goal, maar zag RKC Waalwijk voor rust op een 0-1 voorsprong komen. Oud-Spartaan Stijn Spierings zorgde met het maken van de openingstreffer dat Excelsior drie doelpunten nodig had om nog kans te maken op nog een seizoen in de Eredivisie.

Diezelfde Spierings zag halverwege de tweede helft zijn tweede gele, en dus rode, kaart, waarna RKC met tien man stand moest zien te houden. Inmiddels was de stand gelijk getrokken, omdat Eilas Mar Omarsson kort na rust fraai en doeltreffend wist uit te halen.

Waar tot het wegzenden van Spierings de druk op het doel van de Waalwijkers al groot was, ontstond na de rode kaart een ware stormloop op het doel van Etienne Vaessen. De doelman zorgde er met een aantal puike reddingen voor dat RKC Waalwijk die stormloop overleefde en het lot van Excelsior bezegelde. De Rotterdammers dalen af naar de Eerste Divisie en de Waalwijkers mogen nog steeds dromen van een rentree op het hoogste niveau.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD