Volg ons

Eerste Divisie

Go Ahead-coach Van Staa: ‘Het elftal is te lief’

Go Ahead-coach Van Staa: ‘Het elftal is te lief’

Go Ahead Eagles-coach Jan van Staa mist agressiviteit en felheid binnen zijn selectie. Daarover beklaagt de recent aangestelde oefenmeester zich in De Stentor.

De waarheid zeggen
Van Staa merkt het onder meer in een gebrek aan felheid in duels, waardoor de Deventer club onnodig tegengoals krijgt: ,,Op dit niveau kunnen dit soort dingen gewoon niet. Iedereen mag fouten maken, maar we moeten wel kritisch zijn. Er is niemand die zijn hele flikker eens een keer in de duels gooit. Daar zitten wij als staf bovenop, maar moet ook vanuit de spelers komen. Het zijn aardige jongens, allemaal vriendjes. Het elftal is te lief. Het wordt tijd dat die gasten elkaar eens de waarheid gaan zeggen. Alleen dan kom je als team verder.”

Harder worden
,,Mentaal moeten we harder worden”, vervolgt de oefenmeester, die na de nederlaag vrijdag tegen FC Eindhoven zijn selectie zaterdag alweer vroeg liet trainen: ,,Daarom halen we die gasten uit hun nest op zaterdagochtend en gaan we vroeg trainen. (..) Voetbal is meer dan in actie komen bij balbezit. Spelers moeten pijn willen lijden, afzien om over dat dode punt te komen. Dat zie ik te weinig.”

Je las dit artikel geheel gratis. Lees jij Voetbal247.nl met plezier? Overweeg dan om ‘Vriend van Voetbal247.nl te worden voor 5 euro per maand. Je leest er hier meer over.

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Eerste Divisie