dinsdag, 5 december 2023
Voetbal247.nlCompetitiesEerste DivisieGo Ahead-coach Van Staa: 'Het elftal is te lief'

Go Ahead-coach Van Staa: ‘Het elftal is te lief’

Go Ahead Eagles-coach Jan van Staa mist agressiviteit en felheid binnen zijn selectie. Daarover beklaagt de recent aangestelde oefenmeester zich in De Stentor.

De waarheid zeggen
Van Staa merkt het onder meer in een gebrek aan felheid in duels, waardoor de Deventer club onnodig tegengoals krijgt: ,,Op dit niveau kunnen dit soort dingen gewoon niet. Iedereen mag fouten maken, maar we moeten wel kritisch zijn. Er is niemand die zijn hele flikker eens een keer in de duels gooit. Daar zitten wij als staf bovenop, maar moet ook vanuit de spelers komen. Het zijn aardige jongens, allemaal vriendjes. Het elftal is te lief. Het wordt tijd dat die gasten elkaar eens de waarheid gaan zeggen. Alleen dan kom je als team verder.”

Harder worden
,,Mentaal moeten we harder worden”, vervolgt de oefenmeester, die na de nederlaag vrijdag tegen FC Eindhoven zijn selectie zaterdag alweer vroeg liet trainen: ,,Daarom halen we die gasten uit hun nest op zaterdagochtend en gaan we vroeg trainen. (..) Voetbal is meer dan in actie komen bij balbezit. Spelers moeten pijn willen lijden, afzien om over dat dode punt te komen. Dat zie ik te weinig.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD