woensdag, 29 mei 2024
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZaterdagGlazen Bol Derde Divisie Zaterdag: Een hele diepe buiging voor de winnaar

Glazen Bol Derde Divisie Zaterdag: Een hele diepe buiging voor de winnaar

Aan het begin van het seizoen geven geregeld prominenten uit de voetbalwereld hun ‘Glazen Bol’ voorspelling voor het naderende voetbaljaar. Voetbal247.nl vroeg echter ook haar bezoekers om hun prognose aan ons door te geven. Nu het reguliere seizoen erop zit, maken we de balans op.

De Derde Divisie Zaterdag kende weinig geheimen voor onze voorspellers. Met name met de degradanten werden veel bonuspunten gescoord. Kampioen Noordwijk bleek het lastigst in te schatten. Niemand voorspelde de kampioen goed. Sterker nog: de meeste deelnemers hadden een plaats in de middenmoot voor de kustbewoners ingeruimd.

De winnaar van de Glazen Bol verdient, naast de eer, ook een hele diepe buiging. Over het algemeen bleek de Derde Divisie Zaterdag goed te voorspellen (ter illustratie, in de Tweede Divisie wist slechts één iemand onder de 60 punten te blijven, in de Derde Divisie zaterdag zit slechts één deelnemer boven de 60), maar wat winnaar Niels van Duijvenbode liet zien, was echt van grote klasse. Niels verzamelde slechts 28 punten, zat er op zijn hoogst vijf plekken naast en zette maar liefst vier teams op de juiste plek. Van harte gefeliciteerd Niels. Hieronder volgt zijn eindstand.

1 Quick Boys
2 DVS ‘33
3 Jong FC Groningen
4 Noordwijk
5 Hoek
6 Dovo
7 FC Lisse
8 Harkemase Boys
9 Stedoco
10 ASWH
11 Odin’59
12 Ajax
13 ONS Sneek
14 VVOG
15 VV Eemdijk
16 Achilles’29
17 SJC
18 De Dijk

Wat de prestatie van Niels wellicht nog knapper maakt, is het feit dat hij geen puntenaftrek heeft verdiend met de bonusvragen. Overigens had niemand van de deelnemers Joshua Patrick als topscorer en slechts één deelnemer pakte wat aftrek met het puntentotaal van de kampioen.

De volledige ranglijst ziet er als volgt uit:

Niels van Duijvenbode 28
Mark van Dam 56
Tim van Gelder 56
Mart van Hiensch 56
Kees Grovenstein 58
Mark van der Geijs 66

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD