maandag, 22 april 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieGevlucht uit Kosovo, dromend van een profcarrière

Gevlucht uit Kosovo, dromend van een profcarrière

In het profvoetbal is het zeer gebruikelijk, maar in de Tweede Divisie gebeurt het zelden: een voetballer die speciaal vanwege zijn nieuwe club naar de andere kant van het land verhuist. Koninklijke HFC-aanwinst Erolind Derguti deed het: “Ik heb de hoop op een betaald voetbal carrière nog niet opgegeven”, zegt de morgen 24 jaar wordende geboren Kosovaar tegenover TweedeDivisie.org.

Compleet nieuwe ervaring

Zijn verhuizing van Marum naar Haarlem (en daarbij dus de stap van Sneek Wit Zwart naar HFC) heeft alles met zijn ambities te maken. In de Tweede Divisie hoopt Derguti zich in de kijker te spelen, al is Koninklijke HFC voor hem veel meer dan een mogelijke springplank: “Dit is een compleet nieuwe ervaring bij een prachtige club. Kijk naar de uitstraling, de sfeer. We zullen het wellicht niet makkelijk krijgen met veel nieuwe spelers en een nieuwe trainer, dus het doel is om ons te handhaven in de Tweede Divisie. En wellicht kunnen we naar mate het seizoen vordert stiekem naar boven kijken. Het eerste gevoel hier is in ieder geval erg goed.”

Nationale ploeg van Kosovo

De overstap betekent voor Derguti, een sierlijke buitenspeler die eerder bij PKC ’83, Harkemase Boys en Sneek Wit Zwart speelde, tevens dat hij voor het eerst op zichzelf gaat wonen in een appartement in het centrum van Haarlem. Als kind kwam hij naar Nederland, op de vlucht voor de oorlog in voormalig Joegoslavië. “Ik ben geboren in Kosovo, maar voel me inmiddels heel erg Nederlander. Al is het wel een droom om ooit voor het nationale team van Kosovo te spelen. Tot dusverre zet ik elk jaar een stapje omhoog, dus wie weet waar het eindigt.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD