zaterdag, januari 28, 2023
Lucky Block Casino
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZaterdagGeurtsen wint periodetitel met Sparta Nijkerk: 'Het gevoel dat wij ons plafond...

Geurtsen wint periodetitel met Sparta Nijkerk: ‘Het gevoel dat wij ons plafond nog niet bereikt hebben’

Sparta Nijkerk sluit zaterdag het kalenderjaar af met een uitwedstrijd tegen de hekkensluiter van de competitie, ONS Sneek. Jerry Geurtsen, verdediger/middenvelder van de trotse lijstaanvoerder, is van mening dat er nog veel rek in de huidige selectie zit en kijkt daarom ook reikhalzend uit naar de komende jaren waarin hij het oranje/zwart gekleurde shirt zal blijven dragen.

Plafond
,,Ik heb het enorm naar mijn zin bij Sparta. Ik voel het vertrouwen van de staf en mijn teamgenoten en ik heb het gevoel dat wij ons plafond nog lang niet bereikt hebben. Daarnaast denk ik dat we iets unieks aan het doen zijn met deze selectie. Dat is ook de reden dat ik mijn contract onlangs met twee jaar verlengd heb. Uiteraard heb ik de ambitie om zo hoog mogelijk te spelen, mogelijk kan dit met Sparta Nijkerk gaan gebeuren”, aldus Geurtsen tegenover Voetbal247.

Vertrouwde selectie
Recent maakte Adriaan Kruisheer bekend dat hij komend seizoen Sparta Nijkerk zal verruilen voor DVS’33. Opvallend is echter dat de koploper al veel spelers langer aan zich wist te binden, een goed teken volgens Geurtsen. Binnen de selectie wordt er naar zijn zeggen eigenlijk ook niet gesproken over het mogelijk verkassen naar een andere vereniging.,,Dat is totaal geen issue intern. Er is tot nu toe maar één speler die definitief zal vertrekken en als groep hebben wij ook begrip voor zijn keuze. Ik begrijp dat deze vraag gesteld wordt, maar ik denk dat we het niet meer over dit item moeten hebben. Naar mijn mening moet de focus liggen op de vijftien spelers die in een vroeg stadium vastgelegd zijn voor volgend seizoen, inclusief de trainer. Het zegt veel over het team en de club dat we voor het derde jaar met nagenoeg dezelfde jongens bij elkaar blijven. Het is inherent aan onze prestaties van de afgelopen anderhalf jaar dat er veel interesse is in spelers van Sparta, dat is alleen maar een goed teken. Aan ons de taak om ervoor te zorgen dat er dadelijk op sportief gebied geen stap meer omhoog is in het amateurvoetbal. Zoals ik al zei, wij blijven hongerig naar meer.”

Verantwoordelijkheid
Zaterdag moeten de drie punten gepakt worden in Friesland, van onderschatting is bij Sparta Nijkerk geen sprake. ,,De periodetitel is pas het begin. Als we de uitwedstrijd tegen ONS Sneek geen goed resultaat halen gaan wij toch met een veel minder goed gevoel de winterstop in. Bij veel ploegen die een periodetitel pakken sluipt er wat gemakzucht in. Dit moeten wij voorkomen en daar hamert de staf ook op. ONS Sneek heeft het lastig in deze competitie en als de koploper langskomt zal er automatisch meer loskomen bij e tegenstander. Als wij ons niveau halen moeten we in staat zijn om de drie punten te pakken. We moeten niet weglopen voor die verantwoordelijkheid. Wel moeten wij ons blijven focussen op de spelontwikkeling en niet naar de stand gaan spelen. Ik verwacht een moeilijke middag tegen een gemotiveerd Sneek, maar uiteindelijk moeten de drie punten mee naar Nijkerk.”

Periodetitel
Vanzelfsprekend keek Geurtsen op verzoek ook nog even terug op de gewonnen wedstrijd tegen VVSB waardoor Sparta Nijkerk de eerste periodetitel wist te veroveren.  ,,De eerste helft tegen VVSB verliep wat stroperig. We misten dynamiek in onze positiewisselingen waardoor wij te ongeduldig werden als we balbezit hadden. Daardoor konden wij niet kort bij elkaar spelen en gaven veel ruimte weg in de omschakeling. Normaal gesproken is dat juist onze kracht. De tweede helft werden er wat zaken omgezet en werden wij iets sterker. De ontlading bij de 2-1 en de 3-1 was erg groot. Normaal gesproken is een periode gebaseerd op tien wedstrijden, maar dit seizoen op zestien duels. Deze geleverde prestatie is dus geen incident, wat het naar mijn mening nog meer bijzonder maakt. De blijdschap was groot, maar toch keken we direct vooruit. Wij blijven hongerig naar meer”, besloot Geurtsen zijn verhaal.

 

 

 

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

Live Games Sidebar

RECENT TOEGEVOEGD