donderdag, februari 2, 2023
Lucky Block Casino
Voetbal247.nlClubsHHC HardenbergGert Jan Karsten: 'Ook in Hardenberg zijn ze niet meer tevreden met...

Gert Jan Karsten: ‘Ook in Hardenberg zijn ze niet meer tevreden met een tweede plaats’

Dat HHC Hardenberg de traditioneel moeilijke uitwedstrijd bij Spakenburg won, leverde geen ronkende koppen op. En misschien is dat wel het meest bijzondere als je dit duel vergelijkt met de eerste Hardenbergse overwinning op bezoek bij de Blauwen. Van “knikkende knieën” naar “A walk in the park, de ploeg van Gert Jan Karsten ontwikkelt zich meer en meer op het mentale vlak. ,,Ook wij zijn niet meer tevreden met een tweede plaats.”

,,Na de ergernis-pot tegen Kozakken Boys hebben we de draad weer goed opgepakt,” stelt Karsten, die sprak van een volkomen terechte overwinning. ,,Zij speelden wel beter dan op De Boshoek (toen werd het 6-1 voor HHC). Maar ik vind dat wij over een betere ploeg beschikken”, aldus Karsten tegenover Voetbal247.

Het verschil zit volgens de vertrekkende trainer vooral in de selectieopbouw van beide clubs. ,,Spakenburg heeft individueel enorm veel kwaliteiten. Als collectief zijn wij echter een stuk verder. Dat zie je ook terug in de goals die wij maken.” De 1-2 ontstaat nadat doelman Leon ter Wielen zijn doel uitkomt en op de rand van het strafschopgebied de bal moet loslaten om een handsbal te voorkomen, bij de 1-3 wil de thuisploeg onder de druk van HHC uitvoetballen, maar wordt de bal vroegtijdig onderschept en getransformeerd tot een doelpunt.

Dankzij de regelmatige overwinning en het verlies van naaste concurrent Katwijk tegen Excelsior Maassluis is het gaatje tussen de koploper en de jagers opgelopen tot vijf punten. Een situatie die zowel rust, als verantwoordelijkheid geeft. ,,De komende twee wedstrijden spelen we tegen AFC en Katwijk. Dan is het prettig om te weten dat we gewoon mee blijven doen als we een misstap maken.” Tot zover de glanzende kant van de medaille. ,, We lopen ook niet voor de favorietenrol weg,” zegt Karsten over de status van zijn team. ,,Tot nu toe was het allemaal vooral leuk, maar het gaat nu steeds serieuzer worden. We hebben op veel fronten de wind mee, maar het gevoel dat alles onze kant op gaat vallen, het “kampioensgevoel”, heb ik nog niet.”

En zolang dat gevoel niet gaat overheersen, kan Gert Jan Karsten ook als liefhebber genieten van de Tweede Divisie. ,,We hebben toch een prachtige competitie met zijn allen? En het gaat alleen nog maar leuker en spannender worden de komende weken, niet alleen aan de kop, maar ook in de staart van het klassement.” Liefhebber Karsten zal tot het einde toe kunnen blijven genieten, maar waar men bij HHC Hardenberg in het verleden de uitstraling kon hebben dat het best een onsje minder mocht, als ze dan maar wel hadden genoten, hunkert De Boshoek tegenwoordig ook naar tastbaar zilverwaar, weet ook Gert Jan Karsten. ,,Ook in Hardenberg zijn ze niet meer tevreden met een tweede plaats.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

Live Games Sidebar

RECENT TOEGEVOEGD