donderdag, 30 mei 2024
Voetbal247.nlClubsASWHGerenoveerd ASWH verliest bij AFC en treft zaterdag runner-up HFC

Gerenoveerd ASWH verliest bij AFC en treft zaterdag runner-up HFC

Runner-up Koninklijke HFC treft zaterdag ASWH. In de heenwedstrijd maakte de ploeg van Rogier Veenstra het HFC flink moeilijk en leidde zelfs met 0-2 om toch met een 3-2 nederlaag naar huis te gaan. Sindsdien heeft ASWH een metamorfose ondergaan. Drie spelers, waaronder topscorer Luuk Admiraal naar Excelsior – vertrokken en Levi Bouwense is geblesseerd. Desondanks pakte de ploeg de laatste weken veel punten. ,,Ik doe alles om de groep zo goed mogelijk te motiveren en positiviteit uit te stralen’’, zegt trainer Veenstra.

Aanwinsten

Ondanks de leegloop kon ASWH zich toch nog versterken. Skender en Simon Loshi kwamen ASWH in februari versterken. Skender speelde woensdag mee tegen AFC en is een aanvaller. Hij kwam over van San Gwann FC uit Malta. Daarvoor speelde hij voor  Baronie, NAC Breda en TEC. Zijn broertje Simon moet nog geblesseerd toekijken. Hij kwam over van KF Feronikeli Drenas uit Kosovo. De 21-jarige Loshi is een back.

Ondanks het vertrek van drie sterkhouders won ASWH in 2022 van GVVV, Excelsior Maassluis en Jong Sparta en klom ze naar de 15e plaats.

In de heenwedstrijd maakte de ploeg van Rogier Veenstra het de Koninklijke zeer moeilijk.

De gasten leidden met 0-2 en Gertjan Tamerus bracht Mehmet Yüksel voor Gerry Vlak.

Sietse Brandsma en Yüksel gingen voorin spelen met Roy Castien erachter. En Jim Hulleman was altijd in de buurt.

Sietse Brandsma besliste met drie treffers het duel toch nog in Haarlems voordeel.

 

AFC

ASWH treft zaterdag HFC, maar moest woensdagavond om 20.00 uur het inhaalduel bij AFC nog afwerken. Ze ging door treffers van Splinter de Mooij en Joël Tillema met 2-0 ten onder.

Waarna net voor 23.00 uur de terugreis werd ingezet. Geen ideale voorbereding voor het duel met HFC.

Rogier Veenstra heeft nog slechts twee dagen om zijn ploeg voor te bereiden op het duel met Koninklijke HFC, dat in een flow lijkt te zitten.

De ploeg van Gertjan Tamerus won drie topduels op rij en nestelt zich in de top van de Tweede Divisie. Opvallende, maar ook anonieme, speler bij HFC is de multifunctionele André Morgan.

Rechtsbenig

André Morgan kwam dit seizoen in dertien van de zeventien duels in actie voor Koninklijke HFC. Driemaal was hij rechter centrale verdediger, zeven keer stond hij links centraal en de laatste drie wedstrijden acteerde Morgan als rechter wingback. ,,Ik ben rechtsbenig maar ik speel net zo makkelijk op links.”

CV

Morgan heeft een niet alledaagse CV. Ajax-jeugd. Vier jaar Wimbledon, Ajax-zaterdag en FC Breukelen. “Op mijn vijftiende moest ik weg bij Ajax. Via Engelse familieleden kwam ik in contact met Wimbledon dat in League Two speelde. Ik heb er vier prachtige jaren gehad.’’

In 2014 keerde Morgan terug naar Nederland, via zaterdagtweedeklasser AFC kwam hij bij Breukelen terecht, waar Ted Verdonkschot hem weghaalde.

Wimbledon

De 27-jarige verdediger geeft aan op vier posities in de defensie te kunnen spelen. ,,Het maakt mij niet uit. Ik heb vier jaar in Engeland gespeeld bij Wimbledon en daar vonden ze me te technisch en te soft. Hier ben ik juist een van de harde verdedigers. Ik ben rechts maar speel net zo makkelijk op links.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD