donderdag, februari 2, 2023
Lucky Block Casino
Voetbal247.nlCompetitiesHoofdklasseGemert wint in open wedstrijd van Staphorst

Gemert wint in open wedstrijd van Staphorst

De enige confrontatie tussen een zaterdag- en zondagteam in de play-offs Derde Divisie-Hoofdklasse is een prooi geworden voor het zondagelftal. Op het eigen sportpark won Gemert met 2-1 van Staphorst.

Van finales wordt weleens gezegd dat ze een tikkeltje saai zijn en dat de deelnemende ploegen afwachtend spelen omdat de belangen zo groot zijn. Niets daarvan bleek vanavond bij het treffen tussen Gemert en Staphorst.

Binnen 7 minuten stonden er al twee treffers op het scorebord. Eerst was het Mike Reuvers die in de zesde minuut Staphorst op 0-1 zette. Hij kreeg de bal met wat geluk voor zijn voeten en ronde vervolgens fraai af. Direct in de tegenstoot wist Gemert de stand alweer gelijk te trekken. Jens Leijten legde de bal goed terug op Thijs van Pol, die de 1-1 aantekende. In het vervolg van de eerste helft kregen beide ploegen grote kansen om op voorsprong te komen. Zo schoot Ralf Kemper namens Gemert op de paal en strandde een mooie aanval van Sander Vereijken en Thijs van Pol op Staphorst-doelman Oosterhof. Een paar minuten later was het Staphorst dat op 1-2 leek te komen. De grensrechter oordeelde echter dat de bal, ingeschoten door Mike
Reuvers, de doellijn niet helemaal gepasseerd was. In minuut 32 was het Gemert dat opnieuw bijna op voorsprong kwam. Thijs van Pol kopte een voorzet van Willem den Dekker maar net naast.

In de 37ste minuut wisten de Brabanders dan toch op voorsprong te komen. Ralf Kemper kopte de 2-1 binnen uit een voorzet van Erwin van den Broek. Staphorst wist vlak voor rust nog wel een grote kans te creëren. Mike Ruevers klopte zijn tegenstander op snelheid, maar doelman Bono Barten redde knap met de voeten. Zo werd na een zeer enerverende eerste helft de kleedkamer opgezocht met een 2-1 stand.

Staphorst begon sterk aan de tweede helft en creëerde een aantal mogelijkheden. Gemert kwam steeds meer onder druk te staan en kwam nog maar mondjesmaat van de eigen helft. Het resulteerde ook in een doelpunt in de 52ste minuut, maar Mike Reuvers, de gevaarlijkste man aan Staphorst-zijde, scoorde in buitenspelpositie. Staphorst bleef de druk echter houden en was continu dreigend. Pim de Jonge zag zijn kopbal van de lijn gehaald worden en een volgende kopbal van Pascal Mulder ging via een van de Gemert-spelers achter. Even later schoot Ter Avest over uit een voorzet van Schra en ook Reuvers zag een schot over het doel verdwijnen.

Gemert melde zich pas in blessuretijd voor het eerst weer voor het doel: invaller Jasper Lalisang kreeg de kans op 3-1, maar René Oosterhof hielt zijn doel schoon. Ondanks de vele kansen, en het feit dat Staphorst in de tweede helft de betere partij was, hielt Gemert goed stand en wist het de 2-1 overwinning over de streep te trekken. Die neemt het mee naar Overijssel, waar komende zaterdag de return wacht.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

Live Games Sidebar

RECENT TOEGEVOEGD