dinsdag, 25 juni 2024
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZondagGemert verliest in Joost Habraken volgend seizoen nog een steunpilaar...

Gemert verliest in Joost Habraken volgend seizoen nog een steunpilaar…

Een paar weken geleden was het Jens Leijten die meedeelde dat hij volgend seizoen gaat stoppen; deze week was het een andere steunpilaar uit de hoofdmacht die weliswaar niet besloot om te stoppen met voetballen maar wel met spelen in de hoofdmacht van 3e Divisionist Gemert . Hij wil weer lekker gaan ballen met vrienden op een lager niveau. Donderdagavond lichtte Habraken de spelersgroep en de club in.
Op de website van Gemert geeft hij een nadere toelichting op zijn besluit:
,,Ik heb natuurlijk regelmatig met Jens gesproken over ” Wel of niet stoppen in de hoofdmacht”.  Qua sfeer en qua voetbal is dit echt een heel goede groep. Alles valt totnutoe op z’n plek. Je hoort mij niet zeggen dat we dit niet kunnen overtreffen. Gemert is en blijft een grote, ambitieuze club; het kan altijd beter. Maar dit is zeker een mooi jaar, op alle vlakken, en dat heeft het voor zowel Jens als mij wel wat gemakkelijker gemaakt op de knoop door te hakken.”

Joost Habraken:
Ik moet toch mijn eigen keuzes maken

” Ik heb er best lang over nagedacht. Voor de club is het, ook gezien het afscheid van Jens, geen fijn moment, dat realiseer ik me en dat vind ik zelf ook vervelend. Maar uiteindelijk heb ik gezegd: ik moet daarin toch mijn eigen keuzes maken.”
Joost, 33 jaar, is bezig aan zijn elfde seizoen in de hoofdmacht. In het seizoen 2011-2012, waarin hij onder trainer Anton Janssen direct kampioen werd en naar de topklasse promoveerde, keerde hij terug bij de club waar het ook allemaal begon.

Meerdere redenen om te stoppen

Er zijn meerdere redenen om te stoppen, zegt hij. Hij wordt binnenkort vader, waar hij volop van wil gaan genieten. ,,En ik heb natuurlijk een bepaalde blessurehistorie. De kruisbandblessure van enkele jaren geleden, maar ik bedoel vooral de scheen- en kuitbeenbreuk, met complicaties, in 2008. Dat is allemaal prima hersteld, maar je houdt altijd een grotere kans dat op termijn artrose ontstaat. Nu is het goed, maar ik moet daar wel een beetje mee oppassen.”

Zeker omdat hij nog een paar jaar op een lager niveau met zijn vrienden wil spelen. ,,Daar kijk ik naar uit. Lekker met die gasten het veld op, zonder de druk van het moeten presteren. Ook daar wil ik straks weer winnen, maar de echte druk is dan toch minder.”

Hij loopt eigenlijk al bijna een heel seizoen rond met de gedachte. ,,Heel gek eigenlijk, maar ik had zo’n bezinningsmoment in de bekerwedstrijd tegen TEC. Het was een ouderwetse avond, met veel publiek, veel sfeer, alles erop en eraan. Ik was tijdens de wedstrijd even zó aan het genieten, iets teveel eigenlijk. Ik betrapte mezelf en dacht: hé jongen, wat ben je aan het doen? Alsof het een laatste keer was. Dat idee is sindsdien niet meer uit mijn hoofd verdwenen.”

En dat seizoen is nog nog lang niet voorbij. Gemert staat op een prachtige tweede plek in de Derde Divisie B en heeft de koploper nog volop in het vizier. ,,Ik ga er alles aan doen om er een mooie afsluiting van te maken.”

Herman van Diejen

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD