Volg ons

Katwijk

Gemengde emoties op De Krom na puntendeling tegen VVSB

Gemengde emoties op De Krom na puntendeling tegen VVSB

Teleurstelling vanwege een gelijkspel in een thuiswedstrijd, of tevredenheid vanwege een laat gevonden punt? Het was waarschijnlijk het meest besproken dilemma tijdens de Derde Helft op De Krom. Katwijk gaf de eerste helft niet thuis op eigen veld, waardoor VVSB met een 0-1 voorsprong kon rusten. In de absolute slotfase zorgde een penalty van Robbert Susan nog voor een puntendeling, 1-1.

Teleurstellend
De argumenten voor teleurstelling zijn voornamelijk in de eerste helft te vinden. Katwijk speelde in balbezit veel te slordig en onnodig risicovol, met onvermijdelijk balverlies tot gevolg. Uit een van die momenten van balverlies kwam VVSB op voorsprong. Mo El Osrouti kwam in balbezit en rommelde zich richting een mogelijkheid om te schieten. Ricardo Kieboom had een antwoord op de inzet van El Osrouti, maar kon niet voorkomen dat Tommy Bekooy de rebound kon promoveren tot een goal, 0-1. Katwijk kwam ook na de openingstreffer nauwelijks tot mogelijkheden. VVSB wachtte de thuisploeg in twee linies van vier man op, wachtend op foutjes in het positiespel van de thuisploeg. Vooral in de eerste helft waren die foutjes er te vaak, waardoor de enige vermeldenswaardige mogelijkheid op naam kwam van Kilian Berkhout. Berkhout nam een goede voorzet van Steven Sanchez Angulo echter niet goed aan, Ruben Valk kon de bal gemakkelijk oppakken. Het was inderdaad teleurstellend wat de koploper het publiek voorschotelde.

Beter spel Katwijk
In de tweede helft bleek de koploper echter in staat om toch wat koploper-waardig spel te laten zien. Langzaam maar zeker werd VVSB teruggedrukt in het eigen zestienmetergebied, maar omdat de Krombewoners te vaak foute keuzes maakten in de laatste fase waren er, tot 20 minuten voor tijd, nauwelijks kansen te noteren. Omdat aan de andere kant Bekooy en El Osrouti momenten van vrijheid niet op waarde wisten te schatten, konden de bezoekers niet profiteren van het risico wat Katwijk moest nemen. Vanaf minuut 70 kreeg ook Katwijk meer mogelijkheden, maar de fine-tuning tussen spits Frank Tervoert en zijn teamgenoten ontbrak.

Penalty
En dan blijkt dat de spitspositie ook een heel ondankbare positie kan zijn. Je kan de man zijn die de meeste aandacht genereert met doelpunten en beslissende acties, maar je bent ook het eindstation en daarmee afhankelijk van de samenwerking met de tien man achter je. Tervoert werkte hard, maar werd te weinig gevonden vanaf de zijkanten. Tekenend hiervoor was een hoge bal van Berkhout op het moment dat de spits zich vrij liep bij de eerste paal, klaar om een lage bal binnen te tikken. Tervoert stond in de slotfase wel aan de basis van de grootste kans van de wedstrijd. De spits werd aan de rechterkant weggestuurd en stelde met een lage voorzet Robbert Susan in staat om van een metertje van het doel de gelijkmaker te scoren. De aanvoerder van Katwijk faalde opzichtig en leek daarmee het lot van Katwijk te bezegelen. Totdat VVSB in de absolute slotfase een corner niet meer goed weggewerkt kreeg en daardoor meerdere voorzetten moest verdedigen. Een van die voorzetten kwam tegen de hand van Jelmer Vijlbrief en de bal ging op de stip. Robbert Susan, de man die even eerder zo’n enorme kans om zeep had geholpen, ging achter de bal staan, had geen oog voor het rumoer om hem heen en schoot Katwijk naast VVSB. Omdat er direct na de aftrap werd afgefloten werd het punt met gejuich ontvangen. Over het dilemma in de opening werd geen consensus bereikt.

Voetbal247.nl is volledig gratis te lezen, maar een kleine donatie wordt gewaardeerd!

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Meer over Katwijk