maandag, 15 juli 2024
Voetbal247.nlCompetitiesEerste Divisie'Gemeente weigert extra garantstelling aan FC Twente'

‘Gemeente weigert extra garantstelling aan FC Twente’

De gemeente Enschede voelt er weinig voor om een extra garantstelling van acht miljoen te geven aan FC Twente. Dat schrijft Tubantia.

Vrijdagavond voerde de clubleiding en de gemeente overleg over mogelijke extra steun aan de noodlijdende voetbalclub. Volgens de krant is er binnen de gemeenteraad ‘absoluut geen draagvlak’ om aan de eisen van FC Twente te voldoen. Enschede is alleen bereid om de rente en aflossing van de lening van 17 miljoen euro, jaarlijks zo’n 2,1 miljoen, voor drie jaar op te schorten.

Wethouder Eerenberg: ,,We dragen FC Twente een warm hart toe, maar het maximale pakket als voorwaarde stellen, is absoluut te veel. Het opschorten van betalingen aan de gemeente betekent dat er geen geld van ondernemers naar de gemeente wegvloeit.” De gemeente legt daarmee de bal terug bij FC Twente en haar bevriende ondernemers om een alternatief te vinden voor de betalingen die het moet doen aan de fiscus (4,4 miljoen) en de ‘eigenaren’ van Jesus Corona (6,3 miljoen).

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD