Home Competities Eerste Divisie Gemeente dwingt FC Twente tot saneren

Gemeente dwingt FC Twente tot saneren

FC Twente leek even weer in rustiger vaarwater te zijn gekomen, maar opnieuw is er deining voor de Enschedese club. De gemeente eist dat de voetbalclub voor 1 maart een goedgekeurd plan in heeft gediend waarin duidelijk wordt hoe het haar schuldenlast van 40 miljoen denkt te gaan saneren.

- Advertentie -

Heeft het dat niet, dan bestaat de mogelijkheid dat Enschede de opschorting van rente en aflossing intrekt. Dat blijkt uit een brief van de gemeente aan de KNVB. De licentiecommissie had daarom verzocht, omdat het van mening was dat de gemeente niet duidelijk genoeg is geweest in de met FC Twente gemaakte afspraken, meldt Tubantia.

De 40 miljoen aan schuld is een optelsom van de bedragen die de gemeente zelf (17 miljoen euro), ABN AMRO, oud-commissarissen Munsterman, Van der Laan, Trebbe en Ten Hag en sponsor Gerard van Hal nog van de club krijgen. Het wegwerken kan grofweg op twee manieren: of de bedragen worden simpelweg kwijtgescholden, of FC Twente zet ze om in aandelen in de club, meldt de krant: ,,Is één van deze partijen – inclusief de gemeente zelf – niet bereid een deel van de 40 miljoen euro omvattende schuld kwijt te schelden of om te zetten in aandelen, dan gaat het hele crediteurenakkoord niet door en behoudt de gemeente zich het recht voor de opgeschorte betaling van 1,7 miljoen alsnog in rekening te brengen bij de club.”

- Advertentie -
GERELATEERDE ARTIKELEN
- Advertisment -

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

Recente REACTIES