dinsdag, 21 mei 2024
Voetbal247.nlClubsBVV BarendrechtGelukstreffer helpt Barendrecht in het zadel tegen FC Lisse

Gelukstreffer helpt Barendrecht in het zadel tegen FC Lisse

Bij BVV Barendrecht werd er voorafgaand aan de wedstrijd vooral teruggekeken naar de laatste ontmoeting met FC Lisse. Twee jaar geleden (november 2015) was de laatste keer dat beide clubs elkaar troffen en dit eindigde na een spectaculair einde in 2-3 voor Lisse. Bij de supporters van Barendrecht heerste revanchegevoelens en het was dan ook aan de ploeg van Adrie Poldervaart om dit te verwezenlijken.

Moeite om kansen te creëren
Ondanks deze motivatie was FC Lisse de betere ploeg in het begin van de eerste helft. Beide ploegen hadden moeite om kansen te creëren en het was dan ook lastig voor de toeschouwers om warm te worden van wat er op het veld gebeurde. Het eerste gevaar was van Lisse nummer zes, Bert Koomen. De rechtsback had een mooie dribbel in huis, maar meer dan een corner leverde dit niet op. Een paar minuten later had de ploeg van coach Robbert de Ruiter op 0-1 moeten komen. Dit gebeurde echter niet. Technisch behendige aanvallende middenvelder van Lisse, Martin van Eeuwig kreeg de bal in de zestien aangespeeld, maar zijn schot stuitte op de uistekend keepende Barendrecht sluitpost Lee-Quincy Cheuck-a-Lam. Van Eeuwijk had alle tijd, maar koos geen hoek en zodoende kon de stand-in van de geblesseerde keeper Marc van Splunter redding brengen. Ook spits Rowdy van der Putten kon de ban niet breken voor de geel-blauwen. Zijn kans werd geblokt en zo konden de Barendrecht-fans weer opgelucht ademhalen.

FC Lisse domineerde
Er werd al gezegd dat het een wonder was dat Barendrecht nog niet achter stond. De ploeg uit de bollenstreek was de baas op het veld en bepaalde de wedstrijd. Barendrecht kon niks anders dan achter de bal aanlopen en kijken hoe Lisse met korte combinaties de wedstrijd domineerde. Ook aanvoerder Joey Jongman kon zijn ploeg niet op sleeptouw nemen. De grote man van de laatste weken werd constant geschaduwd door Niels Buijs en kreeg daardoor geen millimeter ruimte om bepalend te worden.  Tóch kwam de ploeg van trainer Adrie Poldervaart, compleet tegen de verhouding in, op 1-0. Rechtsbuiten Ramy Salem wilde de bal vanaf de rechterflank voorzetten, maar zag tot ieders verbazing de bal in de verre hoek verdwijnen. Lisse was vanaf dat moment de kluts kwijt en het scheelde maar weinig of verdediger Robert van Boxel had de 2-0 achter zijn eigen keeper binnengegleden. Gelukkig voor de ex-prof ging de bal net aan de andere kant van de paal over de lijn.

Frustraties
Lisse zorgde er hoogstpersoonlijk voor dat Barendrecht de wedstrijd helemaal overnam. Dit zorgde dan ook voor frustraties bij de ploeg uit de bollenstreek. Hanne Hagary mocht van geluk spreken toen scheidsrechter Alex Bos de kaarten op zak hield nadat de middenvelder de bal wegsloeg toen Barendrecht een ingooi snel wilde nemen. Dezelfde Hagary had een 100% kans om de stand op slag van rust weer gelijk te trekken, maar het schot vloog hoog over.  Barendrecht kwam goed uit de kleedkamer voor de tweede helft. Ramy Salem had twee mooie acties in huis, maar kon niet zorgen dat de 2-0 op het scorebord werd gezet. Deze eer was in de 55e minuut weggelegd voor Ali Khaldi. De middenvelder kreeg de bal na een ingooi en haalde uit in de linkerhoek. De treffer kwam vrij uit het niets, maar de feestvreugde was er niet minder om.
Rode kaart
In de 66e minuut viel het doek voor Lisse. Keeper Brian Van der Werff maakte hands buiten het strafschopgebied en werd daarvoor bestraft met een rode kaart. De ploeg moest met tien man verder en dit bleek de beslissende klap te zijn. Het hek was van de dam voor Barendrecht en de 3-0 kon niet uitblijven. Dit gebeurde ook niet; het was Marlon Oranje die in de 71e minuut, na een keurige voorzet van rechtsback Tim Eekman, de bal langs invalkeeper Bjorn Haggerty kopte. De drie punten zaten in de tas.  Het had in het eind van de wedstrijd nog een waar doelpuntenfestijn kunnen worden, maar paal, lat en keeper Haggerty stonden in de weg. Het zal vooral Salem zijn die baalt van zijn gemiste kansen. Als de rechtsbuiten zijn vizier iets scherper had afgesteld, dan was hij waarschijnlijk met twee wedstrijdballen naar huis vertrokken.
Geen blessuretijd
Na precies 90 minuten vond scheidsrechter Bos het genoeg en was het blijkbaar niet nodig om de verloren minuten na de rode-kaart-situatie in te halen. Barendrecht boekt door deze overwinning zijn derde overwinning op rij en verstevigt de plaats in het linkerrijtje. Lisse moet na deze nederlaag weer omlaag kijken en vrezen voor de degradatiezone.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD