Volg ons

Tweede Divisie

Geluk laat Katwijk in de steek tegen TEC

Geluk laat Katwijk in de steek tegen TEC

Al menigmaal zat het Katwijk dit seizoen in wedstrijden mee. Met late treffers en strafschoppen op belangrijke momenten leek dat het typische ‘geluk van een kampioen’, al dan niet afgedwongen. In Tiel zat het de ploeg van coach Jack van den Berg niet mee. TEC won dan ook, niet eens onverdiend, met 2-0.

Titelkoorts
Sinds dinsdagavond was de titelkoorts groot op De Krom. Maar waar de koorts tot een explosie van vreugde had moeten leiden, daalde de temperatuur tot onder de 37 graden. Het spel van de koploper tegen TEC bleek uiteindelijk het koortsverlagende medicijn.

Kampioenshirts
1500 Katwijk-fans, veelal uitgedost in speciale kampioenshirts, waren naar Tiel afgereisd met de mooiste dromen in hun hoofd. Al vroeg in de wedstrijd was duidelijk dat Katwijk zelf niet bij machte was om TEC de wil op te leggen. Katwijk had de eerste helft wel een licht optisch overwicht, maar kwam niet een keer tot een mogelijkheid via de combinatie. Aan de andere kant was de thuisploeg wel een aantal keer gevaarlijk uit de omschakeling. Het recept was vrij snel duidelijk, maar heel lastig te verdedigen. Bal veroveren, Serhat Koc of Sherwin Grot zoeken en van daaruit verder voetballen. Tekenend voor gebrek aan antwoord was het feit dat dit duo volledig verantwoordelijk was voor de openingstreffer. Grot werd links in het zestienmetergebied gevonden, hij legde de bal panklaar voor de vrijgekomen Koc, die simpel kon binnenkoppen, 1-0.

Lange bal
Katwijk zocht van het begin af aan vaak de lange bal. Deze werd bovendien zo diep weggelegd dat Robbert Susan nauwelijks de kans had om de tweede bal op te pikken en de druk op het doel van Sebastiaan van der Sman te vergroten. Katwijk gebruikte plan B, terwijl een van de belangrijkste poppetjes toekeek vanaf de bank. Toen Frank Tervoert eenmaal werd gebracht, ging de bal een fase lang aardig van voet naar voet en kwam de beoogde oorlog rond de zestien niet van de grond.

Genadeslag
De thuisploeg counterde er ook in het eerste gedeelte van de tweede helft ook lustig op los. Koc werkte zich het snot voor de ogen en het was Kay Blokland en Ricardo Kieboom te danken dat Katwijk pas in de absolute slotseconden de genadeslag te verwerken kreeg. De ingevallen Kurtley De Windt combineerde met Nicky Kuiper om de moegestreden Blokland en lieten Kieboom van dichtbij kansloos.

Noodzaak
De 2-0 bleek ook direct het slotakkoord van een wedstrijd, waarin eens te meer bleek dat de noodzaak van het behalen van punten in de strijd tegen degradatie groter is dan die in de strijd om de titel. Directe degradatie lijkt zo goed als afgewend voor oranjehemden uit Tiel. De Katwijkse oranjehemden hebben de titel kansen niet meer in eigen hand.

Advertentie
Advertentie

Meer over Tweede Divisie