dinsdag, 18 juni 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieVan de Haar gelijk keihard: “Hij zet eerst mij voor lul”

Van de Haar gelijk keihard: “Hij zet eerst mij voor lul”

Hans van de Haar heeft zich duidelijk voorgenomen om direct zijn stempel te drukken bij Spakenburg. De oefenmeester greep in de eerste oefenwedstrijd tegen FC Utrecht namelijk gelijk hard in. Alen Custovic was het slachtoffer, die zijn trainer ‘voor lul’ had gezet. Daarmee lijkt Van de Haar de problemen van vorig seizoen die er zijn ontstaan bij Spakenburg gelijk de grond in te willen boren.

Afspraken moet je nakomen

In de slotfase scoorde FC Utrecht de 0-3 en daarop werd Custovic naar de kant gehaald. “We hebben het duidelijk gehad over afspraken, die moet je nakomen. Ben je het er niet mee eens, dan kun je het aangeven en ga ik ze aanpassen in overleg met de speler.” En daar ging het mis met Custovic, zo legde de trainer uit aan RTV Utrecht.

Bakje thee erbij

“Bij een spelhervatting moet iedereen terug en hij doet dat niet. Vervolgens wordt hij teruggeroepen door één van de verdedigers en gaat hij maar half terug terwijl hij staat te praten met een speler van Utrecht als of een bakje thee bij is. Dat gaat er bij mij niet in. En of het een jonge of een oude speler is, afspraken moet je nakomen. Van fouten moet je leren en hij zal hier dus van moeten leren.” Dus werd hij gewisseld, uitgefoeterd voor het oog van de tribune en kon richting kleedkamer. “Dan zet ik hem zo voor lul, maar hij zet mij eerst voor lul. Want met 0-2 ga je heel anders naar huis dan met 0-3.”

Gevolgen van vorig seizoen

De strenge opstelling van Van de Haar kan daarbij niet los worden gezien van de problemen van vorig seizoen. Vanaf de winterstop leken steeds meer spelers van Spakenburg hun eigen wedstrijd te gaan spelen. Toenmalig trainer Jochem Twisker gaf dan ook steeds vaker aan dat afspraken niet waren nagekomen en mede daardoor haakte Spakenburg totaal af in de strijd om de titel. Naast deze opvallende actie was Van de Haar over de rest van de wedstrijd wel tevreden. “We hebben de afgelopen dagen rustig getraind. De bedoeling was om spelers maximaal 45 minuten te belasten. Door vakanties is dat een uur geworden.” En in met name de eerste twintig minuten speelde Spakenburg goed. “Daarna was de lucht minder, dat is het resultaat van weinig trainen en een veel betere tegenstander.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD