zaterdag, 22 juni 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieGelekte agendapunten KNVB: ‘Promotie Tweede Divisie stuit op weerstand BVO’s’

Gelekte agendapunten KNVB: ‘Promotie Tweede Divisie stuit op weerstand BVO’s’

Slecht nieuws voor de ambitieuze Tweede Divisionisten die wel willen promoveren naar het betaalde voetbal. Zaterdag a.s. is er een vergadering over de piramide van het amateurvoetbal. Daarin zal de KNVB laten weten  dat promotie/degradatie tussen Tweede Divisie en KKD er vooralsnog niet zal komen.

Uit de agendapunten blijkt dat het zowel op weerstand zou stuiten bij BVO’s als bij clubs uit de Tweede Divisie. Een rondgang langs wat ambitieuze Tweede Divisionisten blijkt dat die dit standpunt niet geheel delen. Zij hebben de afgelopen jaren juist moeten investeren in accommodatie en spelers op de loonlijst moeten zetten om het verschil tussen BVO en amateurs kleiner te maken.

 

De KNVB opteert als balsem voor de ziel om play-offs in te voeren. ,,De beste vier of zes ploegen spelen om het Algeheel Amateurkampioenschap van Nederland’, zo stelt de voetbalbond voor. ‘Het idee is om de competitie langer spannend te houden. Op dit moment is het Katwijk van Anthony Correia met een voorsprong van tien punten de trotse koploper in de Tweede Divisie.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD