woensdag, 22 mei 2024
Voetbal247.nlHoofdklasseASV De DijkGeldschieter Heino Braspenning breekt met ASV De Dijk

Geldschieter Heino Braspenning breekt met ASV De Dijk

ASV De Dijk moet op korte termijn op zoek naar een nieuwe geldschieter, nu hoofdsponsor Heino Braspenning per direct heeft besloten te stoppen bij de ambitieuze club uit Amsterdam-Noord. Braspenning zegt ’teleurgesteld en gekwetst’ te zijn.

Ambities
Opstomen naar de Jupiler League, een nieuw stadion bouwen om zo de tweede profclub van Amsterdam te worden. Aan dromen en ambities geen gebrek, maar het is de vraag of het ooit gerealiseerd zal worden nu ASV De Dijk haar voornaamste geldschieter ziet opstappen. Wel heeft Braspenning (op de foto rechts) beloofd zijn financiële verplichtingen naar de club en de spelers tot het einde van dit seizoen te zullen voldoen.

Het is klaar
,,Mijn vertrek is definitief. Ik zeg de voetballerij voorlopig vaarwel. Diverse ego’s binnen de club staan mij in de weg”, stelt Braspenning in een reactie tegenover Het Amsterdamsche Voetbal. ,,Ik heb het tien jaar gedaan. Ik zal mijn verplichtingen naar de club en de spelers tot het eind van het seizoen keurig nakomen, maar mij zullen ze er niet meer zien. Het is klaar.”

Belofte
Braspenning stapte jaren geleden in bij De Dijk om de laatste wens van zijn vader Joop Braspenning te verwezenlijken. Die had hem op zijn sterfbed gevraagd goed voor De Dijk, waar beiden in het eerste elftal speelden, te zorgen. Een groot reclamebord op de tribune van de club met de test ‘Joop Braspenning, forever ASV De Dijk’ is een tastbare herinnering aan die belofte.

Ambities
De eigenaar van verschillende bedrijven in de scheepsbouw in Amsterdam-Noord liet vervolgens geen gras groeien over zijn ambities. De club aan de Schellingwouderdijk beleefde kampioenschap op kampioenschap, promotie op promotie. Vorig seizoen werd De Dijk kampioen in de Derde Divisie Zondag. Dit jaar lijkt een titel er in de Tweede Divisie niet in te zitten, al bezet de club een keurige achtste plaats op de ranglijst. Wat er na dit seizoen nog overblijft van de verstrekkende sportieve ambities moet blijken.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD