donderdag, 30 mei 2024
Voetbal247.nlClubsDe GraafschapGelderse topper in Doetinchem prooi voor NEC, FC Dordrecht verrast Go Ahead

Gelderse topper in Doetinchem prooi voor NEC, FC Dordrecht verrast Go Ahead

NEC heeft vrijdagavond zeer goede zaken gedaan in de strijd om het kampioenschap van de Jupiler League. De lijstaanvoerder was in Doetinchem te sterk voor De Graafschap (1-3). Go Ahead Eagles werd in eigen huis verrast door FC Dordrecht (0-3).

De Graafschap – NEC
Op de Vijverberg in Doetinchem waren ruim 11.000 toeschouwers afgekomen op de topper tussen De Graafschap en NEC. De thuisploeg begon fel aan de wedstrijd, maar het waren de bezoekers die na tien minuten spelen op voorsprong kwamen. Na een knullige glijpartij van Myenty Abena kreeg Arnaut Groeneveld vrije doortocht was resulteerde in de openingstreffer (0-1).  Bij zijn val raakte Abena zwaar geblesseerd aan zijn onderbeen en hij moest het speelveld voortijdig verlaten per brancard. Na de pauze kwam De Graafschap weer naast de ploeg uit Nijmegen. Daryl van Mieghem schoot van dichtbij raak (1-1). Koploper NEC ging er echter toch met de felbegeerde drie punten vandaar. Sven Braken en Wojcieck Golla bepaalden de eindstand op 1-3.

Go Ahead Eagles – FC Dordrecht
Na 28 minuten spelen werd de openingstreffer geproduceerd door de uitspelende vereniging. Bliek kopte raak na een vrije trap. Het was het eerste doelpunt voor de genoemde speler in het betaalde voetbal. In de 77ste minuut gooide Fc Dordrecht het duel op slot door de 0-2 van Mailson Lima Duarte Lopes. Zeven minuten voor het einde van de officiële speeltijd werd de eindstand bepaald op 0-3 door Gustavo Hamer.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD