maandag, 15 april 2024
Voetbal247.nlCompetitiesDerde DivisieGeenen: 'Fit EVV kan het iedereen moeilijk maken'

Geenen: ‘Fit EVV kan het iedereen moeilijk maken’

Voor de 28-jarige verdediger Rick Geenen gaat over een paar weken de competitie met EVV uit Echt weer beginnen. De Limburgse formatie van trainer Kevin van Dessel had vorig jaar een seizoen om snel te vergeten. Dit seizoen is de club vastbesloten wat plaatsen hoger te eindigen op de ranglijst. Voor Geenen een mooie uitdaging als één van de ervaren jongens in de defensie bij EVV.

Profcarrière
Geenen leek te gaan slagen in het betaalde voetbal. Hij speelde vijf seizoenen voor Fortuna Sittard, om daarna te vertrekken naar Duitsland en kwam terug om toch nog te slagen in het Limburgse profvoetbal. Uiteindelijk lukte dat hem niet en koos hij voor EVV. ,,Na mijn periode bij Fortuna Sittard, waar ik vijf jaar heb gespeeld, ben ik vertrokken naar Duitsland”, blikt Geenen terug tegenover Voetbal247.nl. ,,In de 3e Bundesliga speelde ik voor FC Hansa Rostock. Na een beginfase waarin alles vlekkeloos verliep en ik veel minuten maakte, raakte ik mede door een trainerswissel op het tweede plan. Daarna heb ik nog een half jaar bij MVV gespeeld. Ik speelde alles en het ging goed, totdat Tini Ruijs vertrok als trainer. Ik speelde op amateurbasis bij MVV en de nieuwe trainer had andere plannen. Ik besloot dat het goed geweest was en was wel een beetje klaar met het profvoetbalwereldje. Mijn HBO studie op de Fontys Sporthogeschool heb ik toen afgerond in combinatie met voetballen in Echt bij EVV.”

Goed niveau
De verdediger besloot verder te kijken in de amateurwereld. Geenen kwam al redelijk snel terecht bij EVV, de hoogst geklasseerde amateurclub uit Limburg. Zijn keuze was niet moeilijk, omdat hij naast het voetbal ook kan studeren: ,,EVV is de enige amateurclub in Limburg die nog op een goed niveau acteert. Ook mijn stage kon ik via de club regelen en zodoende heb ik mijn laatste schooljaar afgerond in dat jaar. Die combinatie was ideaal voor mij. Vanuit daar heb ik nu mijn eigen bedrijf Fitnet gestart, waarbij ik mensen begeleid op het gebied van afvallen.”

Glans
Vorig seizoen eindigde EVV in de lange middenmoot. De club had zelfs enige degradatiestress en kon ook niet meer promoveren. De ploeg wil dit jaar iets meer glans aan het seizoen geven dan aan het vorige seizoen. ,,Afgelopen seizoen hebben we wisselvallig gepresteerd. Maar als je realistisch bent, zijn we geëindigd op de plek die we ook verdiend hebben. Het niveauverschil tussen de wedstrijden die we speelden was te groot. Dat is het gevolg van het feit dat wij met een hele krappe selectie werken met allemaal jonge jongens. Maar voor dit seizoen als ik naar de voorbereiding kijk hebben wij tot nu toe heb ik zeker vertrouwen in een goed verloop van de competitie. Onze selectie is heel krap, dus we moeten hopen op weinig blessures. Dan kunnen we het iedereen moeilijk gaan maken. Onze doelstelling is wel om minimaal de plek van vorig jaar te evenaren en als het lukt nog een paar plaatsjes klimmen.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD