donderdag, 30 mei 2024
Voetbal247.nlCompetitiesDerde DivisieGeen winnaar in Utrechtse streekderby, Westlandia verslaat Jong De Graafschap

Geen winnaar in Utrechtse streekderby, Westlandia verslaat Jong De Graafschap

Westlandia lijkt langzamerhand uit het sportieve dal te klimmen. De Naaldwijkers wonnen nipt van Jong De Graafschap. De Utrechtse streekderby tussen Hercules en De Meern kreeg geen winnaar.

Hercules – De Meern 1-1
Hercules was de ploeg die vanaf de aftrap het initiatief naar zich toe trok. Via Jeffrey Vlug en Fouad Belarbi waren er kansen op het openingsdoelpunt maar deze werden niet benut. Met een 0-0 ruststand zochten beide Utrechtse formaties de kleedkamer op. Het publiek was nog maar koud uit de kantine gestapt of er kon al worden gejuicht door de Hercules aanhang. Tyrone Fonville knalde de thuisploeg op voorsprong met een schot in de korte hoek waarbij hij doelman Joey Swanink verrast. Fonville leek zijn dagproductie te verdubbelen maar hij zag een tweede doelpunt wegens buitenspel worden afgekeurd. De Meern trainer Joel Titaley besloot in het laatste kwartier de boel om te gooien en achterin een op een te gaan spelen. Dit leidde tot succes. Lennard van der Brink tekende voor de gelijkmaker. Waardoor de eindstand was bepaald.

Westlandia – Jong De Graafschap 1-0
In een niet al te hoogstaande wedstrijd boekte Westlandia een belangrijke 1-0 overwinning op Jong De Graafschap. Dat het duel niet sprankelde had ongetwijfeld ook te maken met de lage klassering van beide ploegen op de ranglijst. De jonge profs uit Doetinchem kregen voor rust twee reële kansen op de openingstreffer. Deze bleef uit. Het publiek in Naaldwijk moest een uur wachten voor er eindelijk werd gescoord. Jeroen Spruijt opende namens Westlandia de score. Tien minuten voor tijd liet Jong De Graafschap een kans op de gelijkmaker onbenut. Door de overwinning klimt de formatie van trainer Edwin Grünholz van de zeventiende naar de vijftiende plaats. Jong De Graafschap is afgezakt naar de zestiende positie.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD