vrijdag, 1 december 2023
Voetbal247.nlCompetitiesEerste DivisieGeen winnaar bij Helmond Sport tegen FC Eindhoven, Jong Ajax verslaat FC...

Geen winnaar bij Helmond Sport tegen FC Eindhoven, Jong Ajax verslaat FC Den Bosch

De derby tussen Helmond Sport en FC Eindhoven heeft geen winnaar opgeleverd. Het duel eindigde zoals het begon: 0-0. Jong Ajax won nipt van FC Den Bosch: 1-0.

Helmond Sport – FC Eindhoven
Het duel werd hervat in de 24ste minuut, waar de wedstrijd eerder op 8 december werd gestaakt wegens hevige sneeuwval. Het was vooral FC Eindhoven dat voor gevaar zorgde. Branco van den Boomen loste verschillende schoten, terwijl Mart Lieder het met een hakbal probeerde. Helmond-sluitpost Stijn van Gassel stond echter op zijn post. Helmond dacht tweemaal te scoren: eerst bleek de doeltreffende poging van Robert Braber in werkelijkheid gezichtsverlies en in blessuretijd scoorde Jordy Thomassen in buitenspelpositie. Zo bleef het 0-0, waar FC Eindhoven vooral ontevreden mee zal zijn.

Jong Ajax – FC Den Bosch
De Amsterdamse beloften kwamen al vroeg in het duel aan de leiding via een doelpunt van Che Nunnely. De ploeg van Michael Reiziger had met name voor de pauze weinig te duchten van de Den Bosch. Met name Mateo Casierra kreeg verschillende kansen om voor een grotere marge te zorgen. Na de pauze kwam de ploeg van Wiel Boessen beter in haar spel en kreeg via Danny Verbeek, die de lat raakte, een grote kans op de gelijkmaker. Het bleef echter bij 1-0.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD