dinsdag, 16 juli 2024
Voetbal247.nlEredivisieGeen vrees bij Vitesse voor stopzetten Russisch geld

Geen vrees bij Vitesse voor stopzetten Russisch geld

Vitesse gaat er van uit dat er geen nadelige gevolgen zullen plaatsvinden door de oorlog in Oekraïne. De huidige nummer zes van de Eredivisie heeft namelijk een Russische eigenaar (Valeri Oyf) en dus kan het spannend worden voor de club uit Arnhem. Echter, vooralsnog verkeren de betalingen uit Rusland nog niet in gevaar meldt het AD. 

De Europese Unie heeft behoorlijk zware sancties ingesteld tegen Rusland en derhalve wordt de handel en het betalingsverkeer platgelegd. In theorie zou het kunnen gebeuren dat ook Vitesse last krijgt van de blokkade.

“Vitesse volgt, net als iedereen, de huidige ontwikkelingen”, stelt de club in een officiële verklaring. “De club functioneert normaal en richt zich op de sportieve prestaties in de competities, waar het deel van uitmaakt. De club verkeert in financieel stabiele omstandigheden en op dit moment voorzien we geen significante gevolgen voor Vitesse.”

De Rus pompt al jaren miljoenen in de Eredivisionist en staat zelfs garant voor de jaarlijkse verliezen. Mochten de Europese sancties ook zijn geldstromingen treffen dan kan dat zeer heftige gevolgen hebben voor Vitesse.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

VOETBALSHIRTS

[products limit="4" columns="2" products tag="tenue" orderby="rand" ]