vrijdag, 19 juli 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieGeen steun Lienden: "Agressieve toon Kraay jr heeft niet geholpen"

Geen steun Lienden: “Agressieve toon Kraay jr heeft niet geholpen”

FC Lienden zal voorlopig geen nieuw kunstgrasveld krijgen. De gemeente Buren heeft besloten om geen financiële steun te verlenen. Dit is al jaren een agendapunt bij de club, maar het werd een heet hangijzer na uitspraken van trainer Hans Kraay junior in Voetbal Inside.

Ambities gemeente en club botsen

Woensdagavond was de begrotingsvergadering van de gemeente Buren. Daarbij is de passage geschrapt om een aanbesteding voor te bereiden voor de aanleg van kunstgras bij onder meer FC Lienden. VVD-fractievoorzitter Jan-Willem Schipper laat aan Omroep Gelderland weten dat er twee redenen zijn, waarbij de rol van Kraay junior minimaal ongelukkig blijkt te zin. “De aggressieve toon die Lienden-trainer Hans Kraay jr. enkele weken aansloeg in het tv programma Voetbal Inside heeft zeker niet geholpen.” Daarnaast botsen de ambities van de gemeente en de club. “Wij zijn er als gemeente niet om een organisatie te onderhouden die betaald voetbal wil spelen. Wij zien voor de gemeente alleen een rol in de breedtesport.”

Niet op de hoogte van nieuwe burgemeester

In de uitzending van Voetbal Inside beaamde Kraay jr een opmerking van tafelgenoot René van der Gijp dat de burgemeester een ‘paardenlul’ was. “We hebben het slechtste kunstgras van Nederland. Je kunt beter een sliding maken op de A2 dan op ons veld. Maar de afgelopen taalf jaar hebben we nog geen cornervlag gekregen. Het is echt een ongelooflijke, afschuwelijke man”, zei Kraay toen. Hij moest zijn woorden snel inslikken toen hij vernam dat er inmiddels een nieuwe burgemeester zat. Tegenover De Gelderlander verontschuldigde hij zich. “Eerst aan onze voorzitter. Ik wist niet dat hij donderdag een afspraak had met de gemeente. Ik verontschuldig me ook bij onze burgemeester. Die is nieuw begrijp ik nu. Van wat ik gezegd heb, neem ik echter geen woord terug. Geen letter! Dat is gericht aan de vorige burgemeester.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD