donderdag, 30 mei 2024
Voetbal247.nlClubsCambuur Leeuwarden'Geen ramp voor Cambuur om in Jupiler League te blijven'

‘Geen ramp voor Cambuur om in Jupiler League te blijven’

Cambuur is dankzij de ijzersterke tweede seizoenshelft één van de grote kanshebbers om via de play-offs naar de Eredivisie te promoveren. Toch is promoveren volgens technisch directeur Gerald van den Belt geen must, zo zegt hij in VI. ,,Laat duidelijk zijn dat we het graag willen, maar het is geen ramp als we in de Jupiler League blijven. Als je meer wint dan verliest, is dat ook weleens goed voor een club. De hele goegemeente was hier depressief als het over Cambuur ging. Ze zijn ook allemaal gruwelijk betrokken bij de club.”

Hoewel de Leeuwarders graag terug willen naar de Eredivisie, zou dat eventueel ook pas een jaar later kunnen: ,,Wij staan er financieel goed voor. Ik noem ons arm gelukkig. We kunnen onze rekeningen betalen. Voor het nieuwe stadion hebben we nog twee jaar nodig. Dan moeten we Eredivisie spelen. Je bouwt niet om in de Jupiler League te voetballen, dat lijkt me duidelijk.”

Van den Belt houdt rekening met het vertrek van Jamiro Monteiro en Sander van der Streek: ,,Daar ga ik wel van uit, er is volop interesse voor ze.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD