Volg ons

Aan het woord

‘Geen ramp voor Cambuur om in Jupiler League te blijven’

‘Geen ramp voor Cambuur om in Jupiler League te blijven’

Cambuur is dankzij de ijzersterke tweede seizoenshelft één van de grote kanshebbers om via de play-offs naar de Eredivisie te promoveren. Toch is promoveren volgens technisch directeur Gerald van den Belt geen must, zo zegt hij in VI. ,,Laat duidelijk zijn dat we het graag willen, maar het is geen ramp als we in de Jupiler League blijven. Als je meer wint dan verliest, is dat ook weleens goed voor een club. De hele goegemeente was hier depressief als het over Cambuur ging. Ze zijn ook allemaal gruwelijk betrokken bij de club.”

Hoewel de Leeuwarders graag terug willen naar de Eredivisie, zou dat eventueel ook pas een jaar later kunnen: ,,Wij staan er financieel goed voor. Ik noem ons arm gelukkig. We kunnen onze rekeningen betalen. Voor het nieuwe stadion hebben we nog twee jaar nodig. Dan moeten we Eredivisie spelen. Je bouwt niet om in de Jupiler League te voetballen, dat lijkt me duidelijk.”

Van den Belt houdt rekening met het vertrek van Jamiro Monteiro en Sander van der Streek: ,,Daar ga ik wel van uit, er is volop interesse voor ze.”

Advertentie
Advertentie

Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Aan het woord