dinsdag, 21 mei 2024
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZaterdagGeen paniek bij Harkemase Boys-trainer Herder

Geen paniek bij Harkemase Boys-trainer Herder

Het seizoen van Harkemase Boys verloopt tot dusverre teleurstellend in de Derde Divisie Zaterdag. Met zes punten uit negen wedstrijden staan de Friezen op de voorlaatste plaats. Bij trainer Henk Herder is er echter geen sprake van paniek, nu de punten uitblijven en er een lastige thuiswedstrijd tegen ASWH op het programma staat.

Benadrukken wat goed gaat

Al zeven wedstrijden wacht Harkemase Boys op een overwinning in de Derde Divisie. Niet alleen worden er veel wedstrijden verloren, ook het aantal tegendoelpunten ligt hoog. Met 25 tegentreffers heeft Harkemase Boys de meest gepasseerde defensie van de zaterdagclubs. Trainer Henk Helder weigert echter negatief te zijn. “Ik ben een positieve coach. Ik vind het ook belangrijk om te zeggen tegen de jongens wat ze goed doen en ik denk dat dat het belangrijkste is”, aldus de oefenmeester in gesprek met de Leeuwarder Courant.

Harkemase Boys is strijdvaardig

Zaterdag wacht Harkemase Boys wederom een lastige wedstrijd. ASWH, dat tweede staat, komt op bezoek. Ondanks dat de bezoekers favoriet zullen zijn kijkt Herder naar zijn eigen ploeg. “We willen wel weten hoe de tegenstander voetbalt, maar ik ben vooral met mijn eigen ploeg bezig. Als wij goed voetballen, de organisatie goed hebben staan en af en toe goed druk kunnen zetten, dan ben ik wel tevreden en zien we wel hoe de wedstrijd afloopt. Je hebt dan wel meer kans om te winnen, dan alleen maar naar een tegenstander te kijken.”

Ook als het Harkemase Boys tegen ASWH voor de achtste keer op rij niet lukt om minimaal een punt te pakken ontstaat er geen paniek bij Herder. Daar verandert de slechte fase niets aan. “De start was heel goed, de eerste twee wedstrijden hebben we gewonnen. De ploeg is ook heel strijdvaardig, dat ben ik niet alleen en dat is natuurlijk een goede zaak.” Johnny de Vries beaamt de woorden van zijn coach. “Ik heb er nog alle vertrouwen in.”  De verdedigende middenvelder beseft wel dat het tijd is voor goede resultaten. “De punten moeten nu komen, dus er moet een flinke dosis strijd geleverd worden. Als de paar domme foutjes van de laatste wedstrijden er uit gaan, denk ik wel dat we kans hebben.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD