Volg ons
Dennis Kaars

Derde Divisie Zondag

Geen groot feest bij De Dijk: “Moeten kampioen willen worden”

Geen groot feest bij De Dijk: “Moeten kampioen willen worden”

De Dijk heeft na tien wedstrijden de eerste periodetitel al op zak. Mede door de grote doelpuntenproductie van Dennis Kaars (achttien van de dertig goals) en het driftig morsen van punten van de concurrenten is de kloof naar Quick’20 en Be Quick 1887 inmiddels al acht en negen punten.

Prijs in onze binnenzak

Voor trainer Jochem Twisker is de winst van de periodetitel echter amper reden tot een feestje, De Dijk speelde zelf niet en zag Be Quick er hard vanaf gaan tegen EVV (0-4) “Het is toch lekker dat we deze prijs al in onze binnenzak hebben. Belangrijker vind ik het trouwens dat we al acht punten voorsprong hebben op de nummer twee”, zo zegt de oefenmeester tegen Het Amsterdamsche Voetbal.

Hetzelfde niveau halen

Waar de Amsterdamse club eerder nog voorzichtig was, is Twisker nu glashelder. “We moeten kampioen willen worden. Dat mogen we nu wel uitspreken. We hebben zeven ploegen nog niet gehad waaronder de nummers twee en drie van de ranglijst, maar als wij hetzelfde niveau halen als wat we tot nu toe hebben laten zien dan is de titel echt mogelijk. We hebben de kwaliteit.” Mocht De Dijk het kampioenschap toch mislopen, dan komt er via de play-offs dus toch een kans om te promoveren naar de Tweede Divisie. De zes periodekampioenen van de twee Derde Divisies spelen samen met de nummers vijftien en zestien van de Tweede Divisie om twee plaatsen.

Advertentie
Advertentie

Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Derde Divisie Zondag