donderdag, 30 mei 2024
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZaterdagGeen extra spits bij Quick Boys: "Doelstelling blijft staan"

Geen extra spits bij Quick Boys: “Doelstelling blijft staan”

Quick Boys heeft uiteindelijk geen extra spits gehaald. Sinds het vertrek van Yordi Teijsse naar Dundee FC wordt er op Nieuw Zuid al geroepen om een extra aanvaller. Technisch manager Gert Aandewiel legt op Quick Boys TV uit dat het niet lukte om een spits aan te trekken en het daarnaast ook anders mogelijk te druk was geworden.

Kleefde te veel aan

“Het had gekund om nog een spits vast te leggen, maar we hebben ervoor gekozen om dat niet te doen. Een eerste speler vonden we niet goed genoeg. Hermann Kabasele had absoluut meer potentie, alleen hebben we besloten om het niet te doen omdat er wel wat aan kleefde. Het is niet makkelijk dat je zomaar een speler uit Frankrijk overhaalt naar Nederland. Daarnaast vinden we dat we twee spitsen in huis hebben die het moeten doen.”

Derde spits te veel

Dat zijn Max van Steen en Jason Oost. Tegenover dit tweetal staat drie vertrekkende spitsen. “Vorig jaar is gebleken dat er één spits te veel was. Daardoor moest de derde spits, Thom de Vries, in het tweede elftal op de rechterflank gaan spelen. Hij is dan ook uiteindelijk naar FC Rijnvogels vertrokken. Ik wilde dan dus ook niet dat het halen van een extra spits ten koste zou gaan van Max van Steen.”

Doelstelling blijft top vijf

Ondanks het uitblijven van een extra aanvaller blijft de visie bij Quick Boys hetzelfde. “We hebben de doelstelling om te gaan voor de top vijf en dat gaan we nu niet zomaar even aanpassen. De selectie was toen we dat opstelden al rond.” Een optie is nog dat er in de winterstop een speler wordt aangetrokken. Daar hoop Aandewiel niet op.

Hoge ogen gooien

“Want dat zou betekenen dat het vanuit de huidige selectie goed voor elkaar is. Dat verwacht ik ook, want het is ook een selectie die vorig seizoen op een heel goede manier met een hoog puntenaantal kampioen is geworden. Het is natuurlijk niet zo dat die het opeens allemaal niet meer zouden kunnen en niet goed genoeg zou zijn voor de Derde Divisie. In tegendeel juist. Ik ben er van overtuigd dat we dit seizoen nog hoge ogen gaan gooien.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD