maandag, 17 juni 2024
Voetbal247.nlClubsADO'20Geeft DEM morgen rode lantaarn over in 3e Divisie Zondag?

Geeft DEM morgen rode lantaarn over in 3e Divisie Zondag?

Morgen speelronde 18 met een aantal belangrijke wedstrijden. Bovenin weten een aantal ploegen waar hun plaats is na de eerste competitiehelft. OFC is trotse leider maar nog lang geen kampioen. Onderin wordt het met name voor DEM een lastige opgaaf alhoewel dat na morgen best weer anders kan zijn.

* DEM-JOS Watergraafsmeer
DEM komt morgen in eigen huis in actie tegen JOS Watergraafsmeer dat de laatste weken aardig wat puntjes aan het vergaren is en inmiddels op een totaal van 20 punten is beland. Morgen kan men de opgaande lijn vervolgen. Minimaal een punt voor de mannen van Cor ten Bosch.

* Hoogland-OFC
Koploper OFC gaat naar Hoogland, een ploeg die in de onderste regionen vertoeft en alle zeilen moet bijzetten om niet in de problemen te komen. Als OFC in normale vorm is komt Hoogland er niet aan te pas.

* Hercules-Gemert
Gemert gaat voor de 2e keer deze week in noordelijke richting. In de midweekse topper tegen OFC moest men ervaren dat ze in deze fase toch nog wat tekort komen. Hercules wordt geen gemakkelijke wedstrijd maar de Utrechtenaren missen een aantal belangrijke spelers waardoor er wellicht kansen liggen voor de Brabantse ploeg.

* Blauw Geel’38-EVV 
Middenmoter Blauw Geel’38 tegen nummer voorlaatst EVV. De ploeg uit Veghel doet bij winst nog volop mee in de strijd om de 2e periodetitel. EVV moet strijden voor elke punt. Belooft een leuke wedstrijd te worden met licht voordeel voor de thuisclub.

* Westlandia-Hollandia
Drie punten is het verschil op de ranglijst momenteel in het voordeel van Hollandia. Westlandia is de laatste weken goed bezig. Nu in eigen huis tegen Hollandia; winnen zal niet gemakkelijk zijn maar een gelijkspel moet minimaal tot de mogelijkheden behoren en met de steun van het eigen publiek zelfs een kleine zege.

 * Groene Ster-ADO’20
Bij Groene Ster begint het geloof met de week te groeien dat er dit seizoen wat te halen valt in de vorm van wellicht een periodetitel in de 2e periode. Hierin staat men op de eerste plaats. ADO’20 moet de verre reis uit Heemskerk gaan maken om te ervaren dat er helemaal niets in het Limburgse land te halen valt. Volle winst voor Groene Ster.

* HSC’21-Dongen
Dongen doet het goed in deze voetbaljaargang. Op vreemd terrein is Dongen niet op z’n best.  HSC’21 is lastig in eigen huis. Dongen zal alle zeilen bij moeten zetten om de volle winst mee naar Brabant te nemen, noodzakelijk om in het spoor te blijven Groene Ster voor de 2e periodetitel.

* OSS’20-UNA
UNA is knap opgeklommen naar een gedeelde 3e positie die zij moeten delen met Groene Ster. In Oss wacht hen een zwaar en lastig middagje. Weliswaar is OSS’20 dit seizoen, in tegenstelling tot de verwachtingen, geen hoogvlieger, maar de ploeg van Bertran Kreekels kan het elke ploeg lastig maken. We houden het op een puntenverdeling.

* Quick-Unitas
Unitas gaat op bezoek bij Quick dat afgelopen zondag nipt van Groene Ster verloor. Dat bewijst wel de kracht van de ploeg van Paul van der Zwaan. Unitas doet het meer dan verdienstelijk in de 3e Divisie met een voorlopige 5e plaats. Unitas zal niet voor een puntenverdeling willen tekenen; men denkt dat er dit seizoen nog wat te halen valt vandaar dat men vol voor de winst zal gaan.

Herman van Diejen

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD